Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, mücavir alan sınırları dışında kalan Başkentin ilçelerine park, yeşil alan yapımı gibi konularda destek olacak.

09 Temmuz 2013 Salı 00:00
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

-BÜYÜKŞEHİR, MÜCAVİR ALAN DIŞINDAKİ İLÇELERDEN GELEN “PARK, YEŞİL ALAN, YOL DÜZENLEMESİ” GİBİ TALEPLERİ İMKANLARI ÖLÇÜSÜNDE KARŞILAYACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, mücavir alan sınırları dışında kalan Başkentin ilçelerine park, yeşil alan yapımı gibi konularda meclis_330.jpgdestek olacak.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında Temmuz ayı olağan toplantılarına başladı. Kent gündemine ilişkin önemli önergelerin görüşüldüğü ilk toplantıda çevre ilçelere müjde niteliğinde destek kararı çıktı.

Nallıhan Kaymakamlığı’ndan gelen talepler üzerine hazırlanan önergelerin, mücavir alan dışında kalan tüm ilçeleri de kapsayacak şekilde genişletilmesi üzerine, “Park, yeşil alan ve yol düzenlenmesi ile muhtarların birlik veya dernek yerlerinin iyileştirilmesi” gibi konularda gelecek taleplerin karşılanması oy birliği ile kabul edildi.

Gündeme gelen bir başka konu ise “Altındağ İlçesi Hacıbayram Cami ve Çevresi Meydan Düzenlemesi” kapsamında yapımı tamamlanan 521 araçlık otoparkın işletilmesine ilişkin oldu.

Kapalı otoparkın işletme hakkı oy çokluğu ile 49 yıllığına, belediye iştiraki olan ANFA Limited Şirketi’ne devredildi. 

Meyve suyu satışı yapan ve 6 aracının yanması üzerine büyük maddi hasara uğrayan Büyükşehir Belediye Şirketi BELSO’ya  geçen ayki toplantıda 10 yıllığına verilen, “Kentin farklı noktalarına Vitamin Shop adında 50 adet büfe ya da araç yerleştirme ve işletme hakkı” ise 30 yıla çıkarıldı.

Meclis gündeminde kabul edilen üç diğer önemli karar ise sporseverleri sevindirecek. Solfasol Semt Sahası zeminin sentetik hale getirilerek, zeminin düzenlenmesi ve amatör sporlara verilmesi ile Badminton Federasyonunun taleplerinin karşılanması ve Elmadağ Yeşildere Mahallesi’ne halı saha yapılması oybirliği ile kabul edildi.