Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Ankara’da geçen Temmuz ayında meydana gelen bir yangına müdahale için giderken trafik kazası geçiren ve hayatlarını kaybeden 2 itfaiye erinin ailelerine konut verilecek ve çeşitli yardımlar yapılacak.

14 Eylül 2013 Cumartesi 13:28
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
-GÖREVE GİDERKEN GEÇİRDİKLERİ TRAFİK KAZASINDA HAYATLARINI KAYBEDEN 2 İFTAİYE ERİNİN AİLELERİNE KONUT VERİLECEK VE YARDIM YAPILACAK
 
 -GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI KİTAP VE CD OLARAK BASILIP, OKULLARDA ÜCRETSİZ OLARAK DAĞITILACAK
Ankara’da geçen Temmuz ayında meydana gelen bir yangına müdahale için giderken trafik kazası geçiren ve hayatlarını kaybeden 2 itfaiye erinin ailelerine konut verilecek ve çeşitli yardımlar yapılacak.
Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantılarının son oturumunda kent gündemine ilişkin birçok konuda önemli kararlar alınırken, meclise gelen ek Başkanlık Yazıları da görüşülerek, karara bağlandı.
-ŞEHİT DÜŞEN İFTAİYECİLERİN AİLELERİNE KONUT…
 
Ankara’da geçen Temmuz ayındayangına müdahaleye giderken geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybeden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye erleriBerkan Güneş ile Ömer Arslan’ın ailelerine birer adet konut verilmesi ile çeşitli yardımlar yapılmasına ilişkin Hukuk ve Tarifeler Komisyonu raporu, tüm üyelerinin “evet oyu”ile karara bağlandı.
-İNŞAAT HALİNDEKİ CAMİLERE İNDİRİMLİ SU TARİFESİ…
 
Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, Başkent sınırları içinde inşaat halinde bulunan camilerin şantiye suyunun ASKİ tarafından indirimli tarifeden verilmesine ilişkin öneri de kabul edildi. Cemevleri’nin de aynı statüden yararlanılmasına ilişkin CHP Grup Başkanı Yaşar Çatak’ın verdiği önerge ise; “Yasal olarak ibadethane statüsünde tanımlanmadığı” için meclisin böyle bir karar alamayacağı belirtildi.
 
Meclis’te grubu bulunan üyeler tarafından, önümüzdeki günler içinde Hükümet tarafından açıklanması beklenen “Demokratik Açılım Paketi’nin” içinde ibadethanelerle ilgili yeni düzenlemelerin yer alacağının beklendiği belirtilerek, bunun ardından gelecek ilk meclis toplantısında Cemevleri’nin de bu statüden yararlanabileceği kaydedildi.
 Bunun üzerine AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri de bundan sonraki meclise gelecekbu konuya ilişkin bir gündem maddesine tam destek vereceklerini ifade ederek, görüşlerini dile getirdiler.
-GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI KİTAP OLACAK
 
 Belediye Meclisi’nde komisyonlarda görüşülen raporlar ile Başkanlık Yazılarının dışında ek gündem maddeleri de görüşüldü.
 Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nca getirilen bir “Başkentli öğrencilerin gelenekselleşen çocuk oyunlarının gelecek nesillere aktarılması ve kalıcı olması için kitaplaştırılarak, İngilizce ve Türkçe olarak basılarak okullarda ücretsiz olarak dağıtılması” hususundaki öneri kabul edilerek karara bağlandı.
Ayrıca meclis toplantısında, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait lojman olarak kullanılan binaların satışına ilişkin Başkanlık Yazıları okunarak, satışları yönünde karar alındı.