Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Ankara’daki okullara yardım seferberliği başlatan Büyükşehir Belediyesi’ne, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden destek geldi.

09 Ekim 2013 Çarşamba 11:00
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

-BELEDİYE MECLİSİ’NDE, EKONOMİK GÜCÜ OLMAYAN BAZI OKULLARIN BAHÇELERİNDEKİ AĞAÇLARIN VE YEŞİL ALANIN SULANMASI İÇİN ASKİ TARAFINDAN KUYU AÇILMASI VE POMPA SİSTEMİ KURULMASI KARARLAŞTIRILDI

-ÖZEL OKULLAR DA DAHİL İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM OKULLARINDAKİ SU DEPOLARININ ASKİ TARAFINDAN ÜCRETSİZ OLARAK TEMİZLENMESİ DE KABUL EDİLDİ

 Ankara’daki okullara yardım seferberliği başlatan Büyükşehir Belediyesi’ne, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden destek geldi.

Belediye Meclisi’nde, ekonomik gücü olmayan bazı okulların bahçelerindeki ağaçların ve yeşil alanın sulanması için ASKİ tarafından kuyu açılması ve pompa sistemi kurulması kararlaştırılırken, özel okullar da dahil ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki su depolarının ASKİ tarafından ücretsiz olarak temizlenmesi de oybirliği ile kabul edildi.

Belediye Meclisi toplantısında,  “Belediye Gelirler Tarifesi”nde Askeri Birlikler, Polis Teşkilatı, İtfaiye kuruluşları, İlk ve Orta Dereceli Okullar, Ceza ve Tutuk Evleri, Gönüllü İtfaiyecilik ile ilgili protokol yapılan kurumlardan ve itfaiye gönüllülerinden eğitim ve tatbikat ücreti alınmaması şeklinde değişiklik yapılmasına ilişkin Başkanlık Yazısı oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda yine Belediye Gelirleri Tarifesi’ndeki ilgili maddenin “İlçe Belediyeleri ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile protokol imzalamış olan Organize Sanayi Bölgeleri iş yerlerinin yangın tedbirleri yönünden incelenmesi” şeklinde değişiklik yapılmasına ilişkin Başkanlık Yazısı da oy birliği ile karara bağlandı.

-BÜYÜKŞEHİR’DEN FUARCILIĞA DESTEK

Meclis’te gündeme ilişkin ilave maddeler de görüşüldü. Büyükşehir Belediyesi’nin ortağı olduğu Ankara Uluslar arası Fuarcılık ve Kongre A.Ş.’nin 10 milyon TL olan sermayesinin, 120 milyon TL’ye çıkarılması ve pay sahiplerinin payları oranında sermaye artırımına ayni ve nakdi olarak katılımlarına karar verildiği yönünde şirket tarafından gönderilen yazı okundu.

Büyükşehir Belediyesi’nin şirketteki yüzde 14 pay oranının korunabilmesi için sermaye artırımındaki rüçhan hakkına isabet eden 15 milyon 400 bin TL’nin ayni ve nakdi olarak şirkete aktarılması yönünde karar alınmak üzere, Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İşletmeler Daire Başkanlığı’nın, Başkanlık oluru ile Meclis’e sunduğu yazı görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.

-AKILLI KARTA ÖĞRENCİLERDEN 5 TL

Meclis’te ayrıca, yılbaşından itibaren belediye otobüslerinde akıllı kart sisteminin uygulanmaya başlanacağı Ankara’da, 10 Ekim’den itibaren dağıtımın gerçekleştirilmesi ile ilgili düzenlemeye ilişkin de karar alındı.

Belediye Meclisi’nde, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında öğrenci ve öğretmen pasosu için başvuruda bulunanlardan yeni ücret toplama sisteminde geçerli olacak kişiselleştirilmiş indirimli kart verilmesi, 31.12.2013 tarihi mesai bitimine kadar başvuruda bulunan öğrencilerden 5 TL kart ücreti alınması, başka herhangi bir ücret alınmaması, öğretmen bandrolü için başvuruda bulunan öğretmenlerden ise 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında uygulanmakta olan bandrol ücretinin alınmasına devam edilmesine ilişkin EGO Genel Müdürlüğü’nün yazısı okunarak oybirliği ile kabul edildi.

-GAZİLERİN TÖREN KIYAFETLERİ BÜYÜKŞEHİR’DEN

Gündem dışı önergelerin de görüşüldüğü Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 29 Ekim törenlerine katılacak olan Gazilerin tören geçişi esnasında giyecekleri kıyafetlerin, Büyükşehir Belediyesi imkanları dahilinde Eğitim ve Kültür Daire Başkanlığı’nca yaptırılması yönündeki talep yazısı da gündeme alınarak oy birliği ile benimsendi.  

-ASKİ’DEN OKULLARA YEŞİLLENDİRME DESTEĞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin okullardaki yeşillendirme çalışmalarına büyük destek verdiği hatırlatılan bir diğer önergede de bazı okullarda ekonomik nedenlerden dolayı yeterli miktarda sulama yapılamadığı ve okul bahçelerindeki mevcut ağaçların kuruduğuna dikkat çekildi.

ASKİ Genel Müdürlüğü’nce Ankara’daki ilk ve ortaöğretim okulların -özel okullar dahil- teknik olarak kuyu açılması mümkün olanlarına kuyu açılması ve gerekli olan pompa montajının yapılması yönündeki önerge de görüşülerek gündeme alındı ve oy birliği ile karara bağlandı. 

-OKULLARIN SU DEPOLARI ÜCRETSİZ TEMİZLENECEK

Okullarla ilgili bir diğer önemli karar da su depoları ile ilgili alındı. ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından özel okullar dahil Ankara’daki ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki su depolarının ücretsiz olarak temizlenmesi yönündeki önerge gündeme alınarak oy birliği ile kabul edildi.