BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

10 Ekim 2013 Perşembe 10:27
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

meclis_330_11062013.jpgABD Basketbol Ligi NBA’da Brooklyn Nets ve Utah Jazz arasında 5 Kasım’da New York’ta yapılacak basketbol maçı öncesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin dünyaca ünlü folklor grubu FOMGET bir gösteri sunacak.Büyükşehir Belediye Meclisi Olağan toplantısının ikinci gün gerçekleşen birleşiminde gündeme ilave önergeler ile başkanlık yazıları okunarak görüşüldü.

Görsel ve yazılı medyada dünya çapında milyonlarca sporseverin heyecanla ve zevkle takip ettiği Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi’nde (NBA) New York’ta 5 Kasım 2013 tarihinde Brooklyn Nets ile Utah Jazz takımları arasında oynanacak basketbol maçı öncesinde, Türkiye’nin kültürel tanıtımının yapılabilmesi amacıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin dünyaca ünlü halk oyunları grubu FOMGET yapacağı gösteri ile gönüllerde taht kuracak.
Bu amaçla Amerika’nın en eski ve köklü sivil toplum kuruluşlarından olan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun (TADF) daveti ile 03-06 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek yurtdışı görevi ile ilgili Başkanlık Yazısı, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi.