Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başkanlığında toplandı.

22 Ekim 2013 Salı 13:54
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

-ANKARA BULVARI BAŞTA OLMAK ÜZERE BELEDİYE HİZMETLERİ VE YAPIMI DEVAM EDEN TEMA PARK İLE HAYVANAT BAHÇESİ PROJELERİ HALKA TANITILACAK

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başkanlığında toplandı.

meclis_330_22102013HKN_9340.jpgBüyükşehir Belediye Meclisi’nin bu ayki son toplantısında, Başkent Ankara’nın dört bir tarafındaki çalışmalarının Ankaralılara tanıtılması kararlaştırıldı. Başta, yeni açılan Ankara Bulvarı olmak üzere, diğer bulvar, köprü, alt-üst geçitler, ana arterler ile yine halkın istifadesine sunulan diğer belediye hizmetlerinin birçoğundan Başkentlilerin haberi olmadığı vurgulanarak, radyo, televizyon, internet, gazete ve açık hava tanıtım materyalleri ile bu hizmetlerin anlatılmasının yer aldığı madde oy çokluğu ile kabul edildi.

-TEMA PARK VE HAYVANAT BAHÇESİ DE TANITILACAK

Meclis üyeleri tarafından görüşülen bir diğer madde ise Tema Park ve Hayvanat Bahçesi projelerinin tanıtılması oldu. Sözkonusu projelerin Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projelerinden olacağı belirtilen Başkanlık yazısında, “Park bittiğinde Ankara turizminin atar damarı olacaktır. Bu amaçla parkın şimdiden tanıtımının yapılmasının Ankara’ya büyük getirisi olacaktır” ifadelerine yer verildi.

“Bu amaçla kentin değişik yerlerinde tanıtım stantlarının kurulması, bu stantlarda yer alacak hususların ilgili daire başkanlıklarınca tespit edilmesi ve burada halkın tanıtımdaki oyuncaklardan ücretsiz yararlanması, animasyonlar yaptırılması, görsel, işitsel, yazılı medya ve reklam panoları yoluyla da Tema Park ve Hayvanat Bahçesi’nin tanıtımının yapılması, Ankara’nın değişik AVM’lerinde bu tanıtım ve bilgilendirmenin yapılması, İstanbul CEBİT Fuarı’nda açılacak tanıtım fuarına Ankara’dan katılmak isteyen vatandaşların CEBİT’e ulaşım ve yiyecek imkanlarının Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmak kaydıyla günübirlik olarak İstanbul’a götürülmesi” ifadelerinin de yer aldığı Başkanlık yazısı, oy çokluğu ile kabul edildi.

-BAŞKAN GÖKÇEK: “MANİA İLE İLGİLİ DAVAYA BELEDİYELER MÜDAHİL OLSUN”

Çankaya Hava Mania hattına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun görüşüldüğü Meclis toplantısında söz alan MHP Meclis üyesi İbrahim Uyar, Ankara’da dünyanın hiçbir başkentinde olmayan, sadece eğitim amaçlı uçuştan dolayı mania hattı kısıtlaması bulunduğunu ve bu sorunun mutlaka çözülmesi gerektiğini belirtti. Başkan Gökçek’e de konuya ilişkin son gelişmeleri soran Uyar’a cevap veren Başkan Gökçek ise Mania hattı ile ilgili kendisine intikal eden yeni bir gelişme olmadığını, ancak Ulaştırma Bakanlığı’nın bu konunun kendi kontrollerinde kalmasını özellikle istediğini bildirdi.

Mania hattı ile ilgili olarak, “Bence de son derece yanlış bir uygulama ama zaman içinde nasıl bir iş olacak onu bilemiyorum” diyen Başkan Gökçek, şehir içinde helikopter eğitim pistinin olamayacağını ifade ederek, “Ama yapıyorlar ne yapayım? Olmaması lazım. Mahkemelerin de bunu göz ardı etmemesi için davaya herkesin müdahil olup, diğer belediyelerin de icap ediyorsa, bu konuda tüm belediyelerin müşterek kanaati olarak bunu arzetmek lazım, en güzeli bu” diye karşılık verdi.