Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Başkent’in tanıtım atağını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, tarihi yerlere ücretsiz günübirlik geziler düzenleyecek. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında Kasım ayı olağan toplantılarını sürdürüyor.

13 Kasım 2013 Çarşamba 11:05
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ANKARA’NIN TARİHİ VE TURİSTİK YERLERİNİ TANITMAK AMACIYLA GÜNÜBİRLİK GEZİLER DÜZENLEYECEK 
-AYKOME YÖNETMELİĞİNE UYMAYANLARA CEZA



Başkent’in tanıtım atağını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, tarihi yerlere ücretsiz günübirlik geziler düzenleyecek.
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında Kasım ayı olağan toplantılarını sürdürüyor. Kentin imar, ekonomik, kültürel, sosyal ve ulaşım planlamalarına ilişkin önemli gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, Ankara’nın tanıtımına ilişkin yeni bir karar alındı.
Oybirliği ile alınan karar doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi, Ankara sınırları içerisindeki tarihi ve turistik yerlerin tanıtılması amacıyla günübirlik, yiyecek ve içecek ikramlı, ücretsiz geziler düzenleyecek. Gezilerle ilgili planlamayı Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı yürütecek.
Meclis Toplantısı’nda ayrıca; Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 10, İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Vakfı iştiraki olan İTÜNOVA’nın yüzde 30, Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün yüzde 50, TÜRKSAT’ın ise yüzde 10 hisse ile ortak olacağı Mühendislik ve Müşavirlik iştiraki kurulması için Genel Sekreterliğe yetki verilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı da oybirliği ile kabul edildi. İştirakin faaliyet konusu ise ilgili Başkanlık Yazısı’nda, “Ulaştırma Sistemleri Demiryolu Metro ve Hafif Raylı Sistemler alanında mühendislik, müşavirlik, üretim ve pazarlama ile bu amaçla diğer şahıs ve şirketlerle her türlü işbirliğini yapmak” şeklinde açıklandı.
Toplantıda, AYKOME yönetmeliğine uymayanları 2014 yılında bekleyen ceza da gündeme geldi. Kent içindeki alt yapı çalışmalarında “zorunlu tedbirler alınmaması, işaret ve işaretlemeler ile bilgilendirme levhalarının olmaması, belirlenen standartta kıyafet giyilmemesi, Kurum Çalışma Tabelası ve tanıtıcı panoların bulunmaması, emniyet için ikaz şeridi kullanılmaması, onaylı trafik işaretleme projeleri ve ilgili güzergaha ait trafik müsaadesinin bulunmaması” gibi durumlarda, 2014 yılında cezai bedelin 1000 TL olarak belirlenmesine ilişkin Başkanlık yazısı, Hukuk ve Tarifeler Komisyonu’na havale edildi. 


 DOĞALGAZ DAĞITIMIYLA İLGİLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN HERHANGİ BİR İLGİSİNİN KALMADIĞINA YÖNELİK YAZILI VE GÖRSEL MEDYA İLE İNTERNET VE RADYOLAR YOLUYLA DUYURULAR YAPILACAK

meclis_330_22102013HKN_9340.jpgBüyükşehir belediyesi, Doğalgazla ilgili her türlü iş ve işlemin Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğü ile hiçbir bağlantısı kalmadığını, Doğalgazın tamamen özel bir şirket olan Başkentgaz sorumluluğunda olduğunu kamuoyuna reklam panolarına asacağı tanıtımlarla duyuracak.
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkanvekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında Kasım ayı olağan toplantılarını sürdürüyor. Kent gündemine ilişkin önemli maddelerin ele alındığı Meclis toplantısında doğalgazın özelleştirildiğine daire bilgilerin kamuoyuna daha iyi duyurulması kararlaştırıldı.
Doğalgaz ile ilgili her türlü iş ve işlemin tamamen özel bir şirket olan Başkentgaz sorumluluğunda olduğunu vurgulayan bilgilendirme amaçlı duyurular yapılmasına ilişkin ilgili madde Başkanlık yazısı ile gündeme alındı.
EGO Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen doğalgazın şehir içi dağıtımının, 17 Haziran 2007 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren karar ile Başkent Doğalgaz AŞ’ye devredildiğinin hatırlatıldığı Başkanlık Yazısında, söz konusu şirketin de 2 Temmuz 2009 tarihinde Özelleştirme İdaresi’ne devredildiği, daha sonra da ihale sonucu özel bir şirkete verildiği anımsatıldı.
Başkanlık Yazısı’nda şu ifadelere yer verildi:
“Başkentgaz’ın özelleştirilmesi nedeniyle doğalgaz yatırımları, bakım, onarım çalışmaları, abonelik ve gaz satış işlemleri veya herhangi bir başka uygulama ile ilgili Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğu, denetimi ve yaptırımı bulunmamaktadır.
Doğalgazla ilgili her türlü iş ve işlem özel bir şirket olan Başkentgaz şirketi sorumluluğundadır. Ancak son günlerde Ankara’da şirket tarafından yapılan uygulamalar sebebiyle doğalgaz dağıtım işinin halen Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını düşünen vatandaşlarımızca gerek internet üzerinden gerekse telefonla yoğun bir şekilde şikayetler yapılmakta ve neden gerekli işlemler yapılmadığı sorulmaktadır.”
Açıklamaların ardından, “Doğalgaz ile ilgili her türlü iş ve işlemin Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğü ile herhangi bir ilgisi bulunmayan ve tamamen özel bir şirket olan Başkentgaz tarafından yürütüldüğüne” ilişkin bilgilerin yazılı ve görsel medya, internet ve radyolar yoluyla duyurulması talebiyle son bulan Başkanlık Yazısı oyçokluğu ile kabul edildi.