Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı’nda Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden maden şehitleri için1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

15 Mayıs 2014 Perşembe 11:01
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISI’NDA SOMA’DAKİ MADEN FACİASINDA HAYATINI KAYBEDEN MADEN ŞEHİTLERİ İÇİN 1 DAKİKALIK SAYGI DURUŞU YAPILDI

- UMMAN SULTANLIĞI MUSKAT BELEDİYESİ İLE KARDEŞ KENT İLİŞKİSİ KURULMASINA İLİŞKİN BAŞKANLIK YAZISI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

-AVRUPA ÖDÜLÜ KAZANAN KENTLER BİRLİĞİ GENEL KURULU VE GENÇLİK KOMİTESİ TOPLANTISI 5-8 EYLÜL TARİHLERİNDE ANKARA’DA YAPILACAK

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı’nda Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını meclis_330_15052014DSCN3308.JPGkaybeden maden şehitleri için1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez,           Düzce, Gölcük ve Adapazarı depremlerinde olduğu gibi Maden faciasında da Büyükşehir Belediye’sinin her türlü desteği vereceğini  belirterek, üyeler adına ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa ve ailelere de Allah’tan sabır diledi.

-BÜYÜKŞEHİR’E BİR KARDEŞ KENT DAHA

Meclis Toplantısı’nda daha sonra gündemde yer alan diğer maddeler görüşüldü. Dünyanın çeşitli ülke Başkentleri ile karşılıklı olarak bilgi ve deneyimlerin paylaşılması, kültürel yakınlaşmanın sağlanması, şehirlerarasındaki ticari ve ekonomik faaliyetlerin pekiştirilmesi ve tarihi bağların güçlendirilmesi gibi amaçlarla çok sayıda ülke Başkenti ile “kardeş kent” olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Umman Sultanlığı Muskat Belediyesi ile de “kardeş” olacak.

Meclis, Muskat Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında kardeş kent ilişkisi kurulmasına ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanına protokol yapma yetkisi verilmesini de oy birliği ile kabul etti.

-AVRUPA ÖDÜLÜ KAZANAN KENTLER BİRLİĞİ GENEL KURULU ANKARA’DA

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılı Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Genel Kurulu’na ve Gençlik Komitesi toplantısına ev sahipliği yapacak.

Avrupa Parlamentosu’nun da gözlemci göndereceği Genel Kurul toplantısının 5-8 Eylül 2014 tarihlerinde Ankara’da düzenlenmesi ve davet, konaklama, organizasyon, konferans, tanıtım konularında Dış İlişkiler Başkanlığı’na yetki verilmesini içeren Başkanlık Yazısı da Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ