Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Yeni bağlanan ilçelere yatırım atağına geçen Büyükşehir Belediyesi, bu hizmetlerini artırarak sürdürüyor.

10 Haziran 2014 Salı 11:14
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NDE, YENİ BAĞLANAN İLÇELERE YATIRIM İÇİN YAPILACAKLAR GÖRÜŞÜLDÜ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE YENİ DAİRE VE ŞUBELER KURULUYOR

-İLÇELERDE BÜYÜK YATIRIMLARA HAZIRLANAN ASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN İHTİYAÇLARI GÖRÜŞÜLDÜ

-CENGİZ TOPEL, 50. YIL VE DİLEKLEN MAHALLELERİNDEKİ HAK SAHİPLERİNE KİRA YARDIMINA DEVAM

-SELDEN ZARAR GÖREN BOSNA-HERSEK’E YOL YARDIMI

Yeni bağlanan ilçelere yatırım atağına geçen Büyükşehir Belediyesi, bu hizmetlerini artırarak sürdürüyor.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, bu ilçelere yönelik yatırımlara devam niteliğinde kararlara imza atılarak, yeni daire başkanlıkları ve şube müdürlükleri kurulması, büyük yatırımlara hazırlanan ASKİ Genel Müdürlüğü’nün ihtiyaçlarının giderilmesi, Çubuk ve Ahiboz’a yeni hayvan pazarları yapılması gibi konular karara bağlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında toplanan Meclis toplantısında, Büyükşehir’e yeni katılan ilçelerde yapılacak faaliyetler ile ilgili hazırlıklar da karar altına alındı.

Cengiz Topel, 50. Yıl ve Dileklen Mahallelerinde evleri tahliye edilen hak sahiplerine yapılan kira yardımına devam edilmesi de Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

-BÜYÜKŞEHİR BASIN-YAYIN’A TANITIM YETKİSİ…

Toplantıda belediye faaliyetlerinin duyuru ve tanıtımının yapılmasına ilişkin Başkanlık yazıları gündeme alındı.

Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanının yasa ile genişlediğine dikkat çekilen Başkanlık Yazısı’nda, belediye faaliyetlerinin, hizmetlerinin, açılış, festival ve organizasyonların, afet, sel, kar yağışı, buzlanma, kuraklık gibi olağanüstü durumların, tüm ilçe ve mahallelerde duyurusunun yapılması için Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’na yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

-YENİ İLÇELERE,  “KIRSAL HİZMETLER DAİRESİ”…

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde boş bulunan 1. Derecede Daire Başkanlığı kadrosunun yerine, 1. Dereceli Belediyeler ve Sivil Toplum Kuruluşları, Koordinasyon ve Rehberlik Dairesi Başkanlık kadrosu kurulması kararlaştırıldı. Toplantıda, yeni kurulacak dairenin bünyesinde Meslek Kuruluşları Şube Müdürlüğü, Vakıflar Şube Müdürlüğü ve Dernek Şube Müdürlüğü’nün kurulması Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Meclisi’nde ayrıca Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı adının “Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı” olarak değiştirilmesi de kararlaştırıldı. Toplantıda, söz konusu Daire Başkanlığı bünyesinde de, “Hayvancılık Geliştirme Şube Müdürlüğü”, “Tarımsal Destek Şube Müdürlüğü” ve “Kalkınma Projeleri Şube Müdürlüğü”nün kurulmasına ilişkin Başkanlık yazısı da oy birliği ile kabul edildi.

-ASKİ’YE YENİ TAŞINMAZLAR

İlçelerde büyük yatırımlara hazırlanan ASKİ Genel Müdürlüğü’nün ihtiyaçları da Meclis’in gündeminde ele alındı. ASKİ’nin faaliyetlerine yönelik olarak; yeni bağlanan bazı ilçeler ile Ankara genelinde bölge hizmet binası, teknik araç ve makine parkı alanı, altyapı, malzeme depolama yeri, su deposu alanı vb. alanları kullanmak üzere ASKİ tarafından taşınmazlara ihtiyaç duyulduğu kaydedilen Başkanlık yazısında, mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait taşınmazların ASKİ Genel Müdürlüğü’ne devri önerildi. Başkanlık yazısı Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

-BOSNA HERSEK’E SEL YARDIMI

Başkan Gökçek, toplantıda, Bosna-Hersek’te sel felaketi nedeniyle zarar gören yerlere yol yapımı da dahil olmak üzere yardım yapılmasına ilişkin Meclis Üyeleri AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Yıldız, Nazif Ercan ve Nihat Özçelik imzalı önergeyi okudu.

Önergeye ilişkin görüşlerini de açıklayan Başkan Gökçek, Bosna-Hersek’ten kendisine heyetler geldiğini ve görüşmeler yaptıklarına dikkat çekti. Bu konuda imkanlar ölçüsünde yardım yapabileceklerini Bosna Hersek heyetine ilettiğini kaydeden Başkan Gökçek, “Özellikle Srebrenitsa bölgesinde asfalt istiyorlardı. 60-80 km arasında 7 metrelik dar yol. Orada da Türk firması varmış. Bizim mevcut olan asfalt müteahhidimizle anlaşarak, asfalt dökülmesini temin edebileceğimizi ifade ettik. Eğer kabul edersek, bunu yapacağız” dedi ve önergenin kabulünü istedi. Önerge oy birliğiyle kabul edildi.

-CENGİZ TOPEL’DE KİRA YARDIMINA DEVAM…

AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Yıldız’ın, Cengiz Topel - 50. Yıl-Dileklen mahallelerinde, heyelan nedeniyle evleri tahliye edilen hak sahiplerine yapılan kira yardımının sona erdiği, ancak bölgede planlama çalışmalarının sürmesi nedeniyle mağduriyetlerin devam ettiği kaydedilen önergesinin de okunduğu toplantıda, daha önce kira yardımı yapılmasına karar verilen hak sahiplerine 6 ay süre ile aynı tutarda kira yardımı yapılması da oy birliği ile karara bağlandı

-ÇUBUK VE AHİBOZ’A CANLI HAYVAN PAZARI

Çubuk’ta mevcut canlı hayvan pazarının yetersiz kalması nedeniyle, aynı ilçede yeni bir canlı hayvan pazarının kurulması ile ilgili önerge de Meclis’te görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Meclis’te Ahiboz’da Hayvan Pazarı ve Mezbaha yapılması da oy birliği ile kabul edildi.

-KÜÇÜK İLÇELERE YARDIMLAR…

Zonguldak ili Ormanlı belediyesinin ihtiyacı olan bir adet itfaiye aracı ile çocuk oyun parkının Büyükşehir Belediyesi’nce karşılanmasına ilişkin önergenin Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine alınmasına ilişkin MHP grubunun verdiği önerge ile ilgili olarak ise Başkan Gökçek, “Yeni bir aracı vermemiz mümkün değil, 9 ilçede itfaiye kuruyoruz” açıklamasını yaptı.

Çocuk parkı konusunda ise belediye imkanları ölçüsünde Yozgat ili Eymir beldesinin de önergeye katılarak “imkanlar dahilinde her türlü yardımın yapılması” şeklindeki Başkan Gökçek’in değişiklik önerisi ile birlikte önerge oy birliği ile karara bağlandı.

-GÖLETLERİN DEVRİ ASKİ’YE

Meclis’te ilçelerde ASKİ Genel Müdürlüğü ve DSİ tarafından uygun görülecek her türlü göletin ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından devir alınması konusunda protokol yapması hususunda ASKİ Genel Müdürlüğü’nün yetkili kılınması yönündeki bir önerge de oy birliği ile kabul edildi.

-DALGIÇ CADDESİ MUSTAFA ASIM KÖKSAL CADDESİ OLDU

Meclis toplantısında, Keçiören’de bulunan Dalgıç Caddesi’nin Mustafa Asım Köksal Caddesi olarak değiştirilmesine ilişkin Mustafa Ak imzalı önerge de tüm üyelerin “evet” oyuyla karara bağlandı.