Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Mamak Tuzluçayır’da pazar günü iki belediye otobüsünün taşlı-molotoflu saldırıya uğramasının ardından, EGO Genel Müdürlüğü’nün aldığı güzergah önlemleri Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemine geldi.

13 Haziran 2014 Cuma 11:19
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

-TUZLUÇAYIR’DA İKİ BELEDİYE OTOBÜSÜNÜN TAŞLI VE MOLOTOFLU SALDIRISINA UĞRAMASININ ARDINDAN EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NCE ALINAN ÖNLEMLER MECLİS’İN GÜNDEMİNE GELDİ

-MECLİS BAŞKAN VEKİLİ ÖLMEZ:  “ÇALIŞANIN VE TAŞINAN YOLCUNUN CAN GÜVENLİĞİ BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZDİR”

-NALLIHAN’A ARKEOPARK YAPILACAK

Mamak Tuzluçayır’da pazar günü iki belediye otobüsünün taşlı-molotoflu saldırıya uğramasının ardından, EGO Genel Müdürlüğü’nün aldığı güzergah önlemleri Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemine geldi.

Tuzluçayır bölgesinde EGO otobüsünün içinde yolcuları ile birlikte seyir halindeyken marjinal grupların taşlı-molotoflu saldırıya uğraması Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşındı. Başkanlık Yazısı olarak gündeme alınan konu sonucunda bu bölgede çalışan otobüs güzergahları bir süreliğine değiştirilerek, otobüs sayılarının azaltılması oy çokluğu ile karara bağlandı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında CHP'li üyelerin Tuzluçayır bölgesinde EGO otobüslerine yapılan saldırılar üzerine güzergahlarının değiştirilmesine karşı çıkması üzerine oturumu yöneten Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, "EGO Otobüslerine taşlı, sopalı, molotoflu saldırıda şoför canını zor kurtarmış, 10 yolcu da ciddi anlamda hayati tehlike atlatmıştır. Siyasi otorite, belediye yönetimi çalışanının can güvenliğini birinci etapta dikkate almıştır. Çalışanının ve taşınan yolcunun can güvenliği birinci önceliğimizdir" dedi. 

-NALLIHAN’A ARKEOPARK…

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Büyükşehir Belediyesi hizmet alanına yeni katılan ilçelerle ilgili önergeler doğrultusunda oluşan komisyon raporları da karara bağlandı.

Meclis, 2009 yılında Nallıhan bölgesinde Nekropol’de yapılan kazılar sonucu bulunan çok sayıdaki tarihi eser sayesinde bölgenin Juliopolis kentinin Nekropolü olduğu belirlendiğini, bu nedenle Juliopolis’te antik kent kazılarının Büyükşehir Belediyesi’nin bütçe imkanları oranında devam ettirilmesi ve bu alanın “Arkeopark” haline dönüştürülerek bölgenin turizm yönünün geliştirilmesinin değerlendirildiği Turizm Komisyonu raporunu “oy birliği” ile kabul etti.

Antik Bithynia Bölgesi ile Galatia Bölgesi sınırında en doğudaki sınır şehir olarak kabul edilen Juliopolis Nekropolü, 2009 yılına kadar kaçak kazılar nedeniyle yoğun şekilde tahrip edilmiş, 2009 yılından itibaren de Juliopolis Nekropolü’nde Anadolu Medeniyetleri Müzesi, müze arkeologlarından oluşan bir ekiple çalışmalar yapmıştı.

-BÜYÜKŞEHİR “BUDAPEŞTE” İLE KARDEŞ OLUYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Macaristan’ın Başkenti Budapeşte ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında “Kardeş Kent” ilişkisi kurulmasına konusundaki AB ve Dış İlişkiler Komisyonu raporunu da oy birliği ile kabul etti.