Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

FİLA tarafından yılın en iyi güreşçileri seçilen ASKİ Spor Kulübü sporcuları Taha Akgül ve Rıza Kayaalp birer daire ile ödüllendirilecek.

16 Haziran 2014 Pazartesi 09:13
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

-ASKİ SPOR KULÜBÜ GÜREŞÇİLERİ TAHA AKGÜL VE RIZA KAYAALP BİRER DAİRE İLE ÖDÜLLENDİRİLECEK

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NDE ASKİ VE EGO’YA BAĞLI OLMAYAN VE ANKARA’DA İKAMET EDEN BAŞARILI SPORCULARA DA BELEDİYE ENCÜMENİ’NİN TAKDİRİ İLE ÖDÜL VERİLMESİ KABUL EDİLDİ

elmadag_gures_kamp_egitim.jpgFİLA tarafından yılın en iyi güreşçileri seçilen ASKİ Spor Kulübü sporcuları Taha Akgül ve Rıza Kayaalp birer daire ile ödüllendirilecek.

Büyükşehir Belediye Meclisi, 2. Başkan Vekili Nail Çimen’in başkanlığında toplandı. Toplantıda ASKİ Sporun başarılı güreşçileri Akgül ve Kayaalp ile antrenörlerin ödüllendirilmesi istenen Sosyal İşler Komisyon Raporu görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi ayrıca Sosyal İşler Komisyonu Raporu’ndaki ev ibarelerinin daire olarak değiştirilmesi kararını alırken, ASKİ ve EGO’ya bağlı olmayan ve Ankara’da ikamet eden başarılı sporculara da Belediye Encümeni’nin takdiri ile ödül verilmesi öngörülen Hukuk ve Tarifeler Komisyonu raporunu oy birliği ile kabul etti.

ASKİ Spor Kulübü Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Güreş Takımı’nda yer alan Grekoromen stil 130 kiloda Rıza Kayaalp ile Serbest Stil 125 kiloda Taha Akgül nisan ayında Finlandiya’da yapılan Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Avrupa Şampiyonu olmuşlar ve Güreş Milli Takımına 2 altın madalya kazandırmışlardı. Serbest stilde Taha Akgül, Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda üst üste aldığı 3 altın madalya ile güreş tarihine geçmişti.