Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Büyükşehir Belediyesi ile Macaristan’ın Başkent’i Budapeşte arasında karşılıklı olarak “Ankara” ve “Budapeşte” günleri düzenlenecek.

12 Eylül 2014 Cuma 10:37
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

-ANKARA’DA “BUDAPEŞTE GÜNLERİ”, BUDAPEŞTE’DE DE “ANKARA GÜNLERİ” DÜZENLENECEK

-EŞ YANI VE AİLE MEZARLIK ÜCRETLERİ YENİDEN BELİRLENDİ

Büyükşehir Belediyesi ile Macaristan’ın Başkent’i Budapeşte arasında karşılıklı olarak “Ankara” ve “Budapeşte” günleri düzenlenecek.  

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığındaki toplantısında Ankara ile Budapeşte arasındaki ilişkilere ivme kazandıracak bir karara imza atıldı.   

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Macaristan’ın Başkent’i Budapeşte Belediyesi arasında ilk olarak 1991 yılında bir dostluk ve işbirliği protokolünün imzalandığı belirtilen Başkanlık Yazısı’nda belediyeler arasında dostane ilişkiler ve işbirliğinin karşılıklı teknik, kültürel ve sosyal konularda artarak devam ettiği belirtildi.

Bu işbirliği ve dostluğun geliştirilmesi maksadıyla gelecek yıl (2015) Ankara’da “Budapeşte Günleri”,  2016 yılında ise Budapeşte’de “Ankara Günleri”nin düzenlenmesi oybirliği ile kabul edildi.

  -MEZARLIKLARDA YENİ FİYAT TARİFESİ

Büyükşehir Belediye Meclisi, Karşıyaka ile Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki eş yanı ve aile mezarı ile ilgili belirlenen yeni fiyat tarifelerini oybirliği ile kabul etti.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kabul ettiği mezarlık tarifeleri şöyle: 

Karşıyaka Mezarlığı’nda halen define açık olan ve yeni açılacak mezarlık alanlarında uygulanmakta olan 4 bin TL olan eş yanı Bloke Mezar ücreti 4 bin 500 TL, 9 bin 500 TL olan Aile Bloke Mezar ücreti ise 20 bin TL olarak belirlendi.

Tahliyesi yeni gerçekleştirilen mermerciler sitesinin bulunduğu parsellerde yeni açılacak olan mezarlık alanlarına yapılacak definlerde eş yanı Beton Mezar olarak Bloke Mezar ücreti ve Aile Bloke Mezar ücreti 20 bin TL olarak ücretlendirildi.  

Ayrıca Cebeci Asli Mezarlığı defin ücreti olan 15 bin TL’nin 20 bin TL olarak belirlenmesine karar verildi.