BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Avrupa Bölgeler Asamblesi’nin 2014 yılı Sonbahar Büro Toplantısının 15-17 Aralık 2014 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenebilmesi için gerekli çalışmalar yapılacak.

11 Kasım 2014 Salı 10:41
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

-AVRUPA BÖLGELER ASAMBLESİ’NİN 2014 YILI SONBAHAR BÜRO TOPLANTISININ ANKARA’DA DÜZENLENMESİ İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILACAK

-KARŞIYAKA MEZARLIĞI’NDA, GEÇTİĞİMİZ AYLARDA 20 BİN TL OLARAK BELİRLENEN AİLE BLOKE MEZAR ÜCRETLERİ, VATANDAŞLARIN YOĞUN TALEBİ NEDENİYLE, MERMERCİLER SİTESİ’NDE YENİ AÇILAN PARSELLER HARİÇ, YENİDEN 9.500 TL OLAN ESKİ FİYATTAN ÖDENECEK

Ankara’nın yurtdışındaki çeşitli etkinliklerde temsil edilmesinin de kararlaştırıldığı Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda ayrıca Karşıyaka Mezarlığı’nda bazı parseller (Mermerciler Sitesi’nde yeni açılan mezarlık yerleri) dışında kalan yerlerde, vatandaşların talebi üzerine aile bloke mezar ücretlerinin 2014 yılı sonuna kadar 9.500 TL olan eski fiyattan ödenmesi karara bağlandı.

-ANKARA, AVRUPA BÖLGELER ASAMBLESİ TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda oybirliği ile kabul edilen Başkanlık Yazısı’nda 1985 yılında kurulan Avrupa Bölgeler Asamblesi’nin, bölgelerarası işbirliği ve bölgesel çıkarlar konularında lobi faaliyetleri yürüten, aynı zamanda Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği’ne tavsiyeler sunan en büyük bağımsız bölgesel idareler ağı olduğu belirtildi.

Başkanlık yazısında Avrupa Bölgeler Asamblesi’nin 2014 yılı Sonbahar Büro Toplantısı’nın 15-17 Aralık 2014 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenebilmesi, AER üyeleri ile Milletvekilleri, Bürokratlar, Belediye Yöneticileri, uluslar arası kuruluşların temsilcileri ve uygun görülen misafirlerin tespit edilerek davet edilmesi, AER Sekreteryası ile söz konusu toplantının şartlarına ilişkin sözleşmenin imzalanması konularında Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın görevlendirilmesi hususları oybirliği ile kabul edilerek karara bağlandı.

-AİLE BLOKE MEZAR SATIŞLARI 2014 SONUNA KADAR ESKİ FİYATTAN-

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Velili Ali İhsan Ölmez Başkanlığında yapılan olağan Meclis toplantısında Karşıyaka Mezarlığı’nda bazı parseller dışında, aile bloke mezar satışlarının 2014 yılı sonuna kadar 9.500 TL olarak tahsil edilmesi ile ilgili önerge oybirliği ile kabul edildi.

Önergede, daha önce Büyükşehir Belediye Meclisi’nce alınan ve aile bloke mezar satış fiyatının 9.500 TL’den 20 bin TL’ye çıkarılmasını öngören kararlar hatırlatılarak, geçtiğimiz aylarda tahliyesi gerçekleştirilen ve mezarlık yeri olarak belirlenen Mermerciler Sitesi’nin bulunduğu 66, 105, 106 ve 107 parseller dışında kalan aile bloke mezar ücretlerinin, eski fiyattan uygulanmasına ilişkin şu ifadelere yer verildi:

“…Belediye Meclisi’nin 13.12.2013 tarih ve 2296 sayılı kararı üzerinden aile bloke mezar talebinde bulunan Ek-1 listedeki vatandaşlarımız 1 ay içerisinde ödemelerini yapmayı taahhüt ettikleri halde cenazelerinin verdikleri manevi acıyla, taziye ziyaretlerinin yoğunluğu sebebiyle ödemeleri unuttukları, maddi sıkıntılar yaşadıklarını, ayrıca ücret artışını da ön göremedikleri için ödemeleri yapamadıkları, vatandaşlarımızdan sözlü ve yazılı gelen yoğun talep ve isteklerden anlaşılmaktadır. Hakkaniyete uygunluk açısından aile bloke mezar ücretlerinin 2014 yılı sonuna kadar 13.12.2013 tarih ve 2296 sayılı Meclis Kararına göre ödemeleri hususu…”

Karar meclis üyelerin oy birliği ile karara bağlandı.

-SEUL ZİYARETİ

Büyükşehir Belediyesi’nin Olağan Meclis Toplantısı’nın bir başka gündem maddesine göre 16- 25 Kasım 2014 tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi’nden Seul’e bir heyetin gitmesi de kararlaştırıldı.

Oybirliği ile kabul edilen Başkanlık Yazısı’na göre, “Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Seul Belediye Meclisi arasında 1997 yılında imzalanan Karşılıklı Değişim Protokolü gereğince, karşılıklı ziyaretler ile iki tarafın da menfaatleri doğrultusunda bilgi, teknik beceri ve deneyim paylaşımının artırılması amaçlanmıştır. Bu doğrultuda, Seul Belediyesi’nden bir heyet 2013 yılında Ankara’yı ziyaret etmiş ve davet mektubu ile 17-24 Kasım 2014 tarihinde Güney Kore’nin Başkenti Seul’e Belediyemizden bir heyet davet edilmektedir” denilerek, 16-25 Kasım 2014 tarihleri arasında Seul’e görevli olarak bir heyet gönderilmesi hususu karara bağlandı.

-ASYA BELEDİYE BAŞKANLARI FORMU

Belediye Meclisi’nde görüşülen bir başka gündem maddesi ise Asya Belediye Başkanları Formu ile ilgili Başkanlık Yazısı oldu.

Başkanlık Yazısı’nda, Asya Belediye Başkanları Formu’nun davet mektubundan söz edilerek, “Belediyemizden bir heyet, 24-27 Kasım 2014 tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti’nin Haikou şehrinde gerçekleştirilecek olan Asya Belediye Başkanları Formu (AMF) 4.Genel Kurul Toplantısı’na ve UCLG Dünya Konseyi Toplantısı’na davet edilmektedir” denildi.

Bu toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin temsil edilmesi ve diğer üye kentlerin temsilcileri ile ekonomik ve teknik konularda işbirliklerinin geliştirilmesi hususlarında temaslarda bulunulabilmesi amacıyla bir heyetin 23-28 Kasım 2014 tarihleri arasında görevli olarak Çin Halk Cumhuriyeti’ne gidebilmeleri hususu oybirliği ile kabul edildi.