Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan uzun bir süredir kullanılmayan Belediye Hastanesi’nde atıl durumdaki tıbbi cihazlar, bedelsiz olarak Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi’ne verilecek.

12 Kasım 2014 Çarşamba 10:24
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE AİT OLAN BELEDİYE HASTANESİ’NDE ATIL DURUMDAKİ TIBBİ CİHAZLAR BEDELSİZ OLARAK KAZAN HAMDİ ERİŞ DEVLET HASTANESİ’NE VERİLECEK

-ANKARA İLİ TRAFİK ELEKTRONİK DENETLEME SİSTEMLERİ’NİN (TEDES)  İHALESİ EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILACAK

Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan uzun bir süredir kullanılmayan Belediye Hastanesi’nde atıl durumdaki tıbbi cihazlar, bedelsiz olarak Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi’ne verilecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin Olağan Meclis Toplantısı’nda görüşülen Başkanlık Yazısı’nda Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Belediye Hastanesinde atıl durumda bulunan tıbbi cihaz, demirbaş, tıbbi sağlık malzemelerini Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi’nin talep ettiği belirtildi. Toplantıda, söz konusu sağlık malzemelerinin Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi ile diğer talep edecek kamu hastanelerine bedelsiz olarak verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Oybirliği ile kabul edilen bir başka Başkanlık Yazısına göre, Ankara İli Trafik Elektronik Denetleme Sistemlerinin (TEDES) kurulması ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında ön protokol imzalanacak. Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’nin (TEDES) kurulması işi ise 10 yıllığına EGO Genel Müdürlüğü’nce ihale edilecek.

Konuyla ilgili Başkanlık Yazısında; 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun Ek-16. Maddesi’ne değinilerek, “Belediyelerce kendi bütçe kaynakları kullanılarak, karayollarında can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını temin etmek amaçlarına hizmet etmek üzere kurulmuş veya kurulacak elektronik sistemlerin Emniyet Genel Müdürlüğü’nce trafik ihlallerinin tespiti amacıyla kullanılması durumunda, aylık dönemler halinde yapılan tespitlere dayanılarak düzenlenen trafik idari yaptırım karar tutanaklarında yer alan trafik idari para cezasının %30’u oranındaki tutar, izleyen ayın sonuna kadar Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesinden ilgili belediyelere sistem kullanımı hizmet bedeli olarak ödenir” denildi. Başkanlık yazısı görüşülerek karara bağlandı.