Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Asfalt katılım payı hesaplamalarında kullanılan 2013 yılı birim fiyatları, 2014 yılı asfalt katılım bedeli çalışmalarında da kullanılacak.

13 Kasım 2014 Perşembe 11:19
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

-BELEDİYE GELİRLERİ KANUNU GEREĞİ ALINAN ASFALT KATILIM PAYI HESAPLAMALARI, 2013 YILI BİRİM FİYATLARINA GÖRE YAPILACAK

Büyükşehir Belediye Meclisi AşureAsfalt katılım payı hesaplamalarında kullanılan 2013 yılı birim fiyatları, 2014 yılı asfalt katılım bedeli çalışmalarında da kullanılacak.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, asfalt katılım bedellerinde geçtiğimiz yıl birim fiyatlarının uygulanmasına ilişkin Başkanlık Yazısı karara bağlandı.

Başkanlık Yazısı’nda; “Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol ve Asfalt Şube Müdürlüğü’nce yapılan asfalt yolların katılım bedeli 2464 sayılı Belediye Gelirleri Yasası’nın 86-94 maddeleri gereğince gayrimenkul sahiplerinden iştirak payı olarak eşit taksitlerle beş yıl içinde alınmaktadır” denilerek,  “Asfalt katılım payı hesaplamalarında kullanılan 2013 yılı birim fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmadan 2014 yılı asfalt katılım bedeli çalışmalarında da kullanılması ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan asfalt çalışmalarına istinaden 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun 86-94 maddelerine uygun olarak yol harcamalarına katılma payının alınması” ifadelerine yer verildi.

-YASA GEREĞİ ALINIYOR

Toplantıyı yöneten Ali İhsan Ölmez, yasa gereği asfalt katılım paylarını almak zorunda olduklarını ve fiyatlara zam yapmadıklarını belirtti. Başkanlık yazısı oyçokluğu ile kabul edildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis Toplantısı’nda Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek'in ikramı olan aşureler meclis üyelerine ikram edildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ