Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, uluslar arası müsabakalarda dereceye giren sporcularını ödüllendirdi. Dünya Şampiyonu ASKİ Spor’lu Milli güreşçi Taha Akgül’e Çayyolu'nda villa tipi dubleks konut verilmesi kararlaştırıldı.

17 Kasım 2014 Pazartesi 09:20
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ULUSLAR ARASI MÜSABAKALARDA DERECEYE GİREN SPORCULARINI ÖDÜLLENDİRDİ
-DÜNYA ŞAMPİYONU GÜREŞÇİ TAHA AKYOL'A ÇAYYOLU'NDA VİLLA TÜRÜ DUBLEKS KONUT VERİLDİ
-DÜNYA İKİNCİSİ GÜREŞÇİ RIZA KAYAALP VE DÜNYA KARATE ŞAMPİYONU SERAP ÖZÇELİK'E 200 CUMHURİYET ALTINI KARŞILIĞI PARA VERİLMESİ KARARLAŞTIRILDI
-SPORCULARIN ÇALIŞTIRICILARINA DA 25'ER BİN LİRA ÖDÜL VERİLECEK
-22. DÜNYA KARATE ŞAMPİYONASI’NDA DERECEYE GİREN EGO SPOR KULÜBÜ SPORCULARI MECLİS TOPLANTISI’NA KATILDI

Sporcu ÖdülüAnkara Büyükşehir Belediyesi, uluslar arası müsabakalarda dereceye giren sporcularını ödüllendirdi. Dünya Şampiyonu ASKİ Spor’lu Milli güreşçi Taha Akgül’e Çayyolu'nda villa tipi dubleks konut verilmesi kararlaştırıldı.
Büyükşehir Belediyesi’nin Olağan Meclis Toplantısı’nda Türkiye’yi yurtdışında başarı ile temsil eden ASKİ Spor ve Ego Spor kulübü sporcularına ödül verilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı görüşüldü.
Başkanlık Yazısı’nda “…Dünya Şampiyonalarında dereceye giren sporcu ve antrenörlerine 5216 sayılı yasanın 7.maddesi 1.fıkrası (m) bendi gereğince ödül verilmesi düşünülmektedir.
Bu amaçla Taşkent’te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu olan Aski Spor Kulübü sporcusu Taha Akgül’e Çankaya İlçesi Çayyolu Mahallesi İmarın 43587 ada 12 numaralı parseli üzerinde bulunan zemin +1 kat 10 numaralı dubleks konut (villa) verilmesi,
Yine, Taşkent’te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda ikinci olan Aski Spor Kulübü sporcusu Rıza Kayaalp’e 200 cumhuriyet altını karşılığı TL ödül verilmesi,
Bu sporcuların teknik direktörleri Mehmet Akif Pirim ve Abdullah Çakmar ile antrenörler Temel Yaşar ve Ali Kılınç’a her birine ayrı ayrı 25 bin lira ödül verilmesi,
Almanya Bremen’de yapılan 22. Dünya Karate Şampiyonası’nda Ego Spor Kulübü sporcularından karate branşında Dünya Şampiyonu olan Serap Özçelik’e 200 cumhuriyet altını karşılığı TL ödül verilmesi ve antrenörü Kasım Demir’e 25.000,00 TL ödül verilmesinin uygun olacağı kanaatine varılmıştır” ifadeleri yer aldı.
Başkanlık yazısı oybirliği ile kabul edildi.

-KARATE ŞAMPİYONLARI MECLİS’TE…
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Olağan Meclis Toplantısı’na, 22. Dünya Karate Şampiyonası’nda dereceye giren Ego Spor Kulübü sporcuları da davet edildi.
Salona alkışlarla giren 22. Dünya Karate Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu olan Serap Özçelik, Dünya üçüncüleri Erman Eltemur, Serkan Yağcı, Rıdvan Kaptan ve Avrupa ikincisi Ömer Kemaloğlu ve hocaları Kasım Demir’i oturumu yöneten Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başarılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek adına tebrik etti.
Ali İhsan Ölmez, “Aramızda Türkiye’yi temsil konusunda olağanüstü gayret sarf etmiş sporcular var. Dünya şampiyonu olan arkadaşlarımız burada. Hem federasyon başkanları hem de dünya şampiyonu olan sporcularımız burada. Sizleri tek tek takdim etmek istiyorum” diyerek sporcuları Meclis üyelerine tanıtarak başarılarından dolayı teşekkür etti.
Sporcular da Ali İhsan Ölmez’e teşekkür ederek, “Saflık, temizlik, sembolü karate elbisesini ve kuşağımız siyah, bunun da anlamı olgunluk sembolü kuşağımızı Melih Gökçek’e hediye ediyoruz” diyerek Ali İhsan Ölmez’e verdiler.
Ali İhsan Ölmez de Başkan Gökçek adına karate elbisesi ve kara kuşağı alarak teşekkür etti.

- SOKAK HAYVANLARINA YÖNELİK ÇALIŞMA-
Büyükşehir Belediyesinin Olağan Meclis Toplantısı’nda sokak hayvanlarının beslenmesi amacıyla ilgili kurumlarla protokol yapılmasına ilişkin başkanlık yazısı da görüşüldü.
Başkanlık Yazısında “...İlimizde bulunan sahipsiz hayvanların beslenmesinde kullanılmak üzere düzenlenecek bir protokol kapsamında bazı kurum, kuruluş ve toptan gıda satışı yapan marketlerden yemek atıkları, et ve et ürünleri, ekmek olmak üzere belediyemize ekonomik avantaj sağlayacak olanların teknik personellerce gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra toplanabilmesi hayvan barınak ve bakımevlerine sevk edilmesi hakkında gerekli araştırma çalışmaların yapılması” görüşleri yer aldı.
Sokak hayvanlarının beslenmesine yönelik başkanlık yazısı meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.
Toplantıda ayrıca Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde protokol şube müdürlüğü kurulmasına ilişkin başkanlık yazısı da oybirliği ile kabul edildi.
Oybirliği ile kabul edilen bir başka başkanlık yazısına göre Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürlüğü kurulması, Üretim ve Satış Müdürlüğü'nün de Kırsal Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet verilmesi kararlaştırıldı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ