BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Başkent’teki dökümcüler esnafının faaliyet göstereceği ve parselasyon ile alt yapı çalışmaları devam eden Dökümcüler İhtisas OSB’deki gecikme nedeniyle, Sincan Dökümcüler Sitesi’ndeki esnafa 3 yıl daha mevcut işyerlerinde çalışma izni verildi.

22 Kasım 2014 Cumartesi 12:30
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

-SİNCAN DÖKÜMCÜLER SİTESİ ESNAFI’NA, 3 YIL DAHA İŞYERLERİNDE ÇALIŞMA İZNİ VERİLDİ
-ANKARA’YA GELMEK VE GEZMEK İSTEYEN BULGARİSTAN’DAKİ TÜRK ASILLI 50 KİŞİYİ 2 GÜN BOYUNCA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MİSAFİR EDECEK

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda, Sincan Dökümcüler Sitesi’nde faaliyet gösteren esnafın, Dökümcüler İhtisas OSB tamamlanıncaya kadar geçecek süre içerisinde mağdur olmamaları için bir karar alındı.
Dökümcüler İhtisas OSB’nin parselasyon planları ile alt yapı çalışmalarının halen devam ettiği belirtilen ve bölge esnafının yeni yerlerine taşınıncaya kadar, “Çevre ve toplum sağlığına zarar vermemek, yangın ve patlamalara karşı tüm önlemleri almak, işçi sağlığı ve iş güvenliği açısından gerekli tedbirleri almak koşulu ile işyerlerinde 3 yıl daha çalışmalarına izin verilmesine ilişkin” Başkanlık Yazısı, Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

-BULGARİSTAN’DAN ANKARA’YA KONUK
Bulgaristan Cumhuriyeti’nin Plevne şehrinde yaşayan ve Ankara’ya gelmek isteyen Türk asıllıları Büyükşehir Belediyesi ağırlayacak.
25-27 Kasım tarihleri arasında Ankara’ya gelecek olan 20 erkek ve 30 bayandan oluşan kafilenin 2 günlük yemek ve konaklama giderlerinin Büyükşehir Belediyesi’nce karşılanmasına ilişkin Başkanlık Yazısı da yine üyelerin oy birliği ile karara bağlandı.