Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, ilçe belediyelerinin 2105 yılı bütçe görüşmeleri tamamlandı. Meclis’te yapılan görüşmeler sonucu 25 ilçenin bütçesi oy birliği ile kabul edildi.

28 Kasım 2014 Cuma 10:11
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

-İLÇE BELEDİYELERİNİN 2015 YILI BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ TAMAMLANDI

-ŞANLIURFA VE CEYLANPINAR’DA YAŞAYAN SURİYELİ MÜLTECİLERE YARDIM YAPILACAK

-ASKİ SPORLU ŞAMPİYON HALTERCİ BÜNYAMİN SEZER, 211 CUMHURİYET ALTINI KARŞILIĞI TÜRK LİRASI İLE ÖDÜLLENDİRİLECEK

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, ilçe belediyelerinin 2015 yılı bütçe görüşmeleri tamamlandı. Meclis’te yapılan görüşmeler sonucu 25 ilçenin bütçesi oy birliği ile kabul edildi.          

Belediye Meclisi’nde bütçe görüşmelerinin yanı sıra, ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak ülkemize sığınan Suriyeli mültecilere yardım eli uzanırken,  ASKİ Sporlu şampiyon halterci Bünyamin Sezer’in, 211 Cumhuriyet altını karşılığı Türk Lirası ile ödüllendirilmesine karar verildi.

İLÇE BELEDİYELERİ’NİN BÜTÇELERİ ONAYLANDI

2. Başkan Vekili Nail Çimen başkanlığına yapılan toplantıda Kızılcahamam, Nallıhan, Polatlı, Sincan, Şereflikoçhisar ve Yenimahalle ilçelerinin 2015 Mali Yılı Bütçesi’ne ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporları da okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Son 6 ilçenin bütçenin de görüşülerek karara bağlanmasıyla birlikte Belediye Meclisi’nden 25 ilçenin bütçelerinin tamamına onay çıkmış oldu.  

2015 Mali yılı bütçesi kabul edilen ilçenin Belediye Başkanları ve meclis üyeleri teşekkür konuşmaları yaparak, belediye bütçelerinin hem ilçelerine hem de Ankara’ya hayırlı olmasını dilediler.

Belediye Meclisi; EGO, ASKİ ve Büyükşehir Belediyesi’nin bütçe görüşmeleri ile son bulacak.    

SURİYELİ MÜLTECİLERE YARDIM YAPILACAK

Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak ülkemize sığınan Suriyeli mülteciler için de Belediye Meclisi’nde yardım yapılmasına ilişkin karar verildi. Şanlıurfa ve Ceylanpınar’da sığınmacı olarak kalan Suriyelilere yardım yapılmasına ilişkin “…. Suriye’deki iç karışıklık nedeniyle ülkemize sığınan Suriyelilere, bot, kaban, gıda, temizlik malzemesi, battaniye, kanepe, oyuncak, soba, barınma gibi benzeri malzemelerin belediyenin bütçesi imkanları ölçüsünde yardım olarak yapılması…” na ilişkin Başkanlık Yazısı da oy birliği ile kabul edildi.        

-ŞAMPİYON HALTERCİ SEZER’E  ÖDÜL

Belediye Meclisi’nde, ASKİ Spor Kulübü sporcularından şampiyon halterci Bünyamin Sezer’e ödül verilmesi da kararlaştırıldı.

Bünyamin Sezer’e “2013 yılı Akdeniz Oyunlarında almış olduğu birincilik, 2014 Yılı Türkiye Şampiyonu,  2014 yılında Avrupa ikincisi olduğu için toplam 211 cumhuriyet altını karşılığı Türk Lirası verilmesi”ne yönelik Başkanlık Yazısı oy birliği ile onaylandı.