Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kültür Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı’nın kurulmasının kararlaştırıldığı Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, 2015 yılı minibüs ruhsat ve minibüslerin otopark ücretleri de belirlendi.

12 Aralık 2014 Cuma 11:04
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜNYESİNDE KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARI DAİRESİ BAŞKANLIĞI KURULACAK

-2015 YILI MİNİBÜS RUHSAT VE MİNİBÜSLERİN OTOPARK ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kültür Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı’nın kurulmasının kararlaştırıldığı Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, 2015 yılı minibüs ruhsat ve minibüslerin otopark ücretleri de belirlendi.

Meclis 2. Başkan Vekili Nail Çimen Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, ilk olarak Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı kurulması yönündeki Başkanlık Yazısı görüşüldü.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı ile bünyesinde yer alacak  Plan ve Proje Şube Müdürlüğü, Uygulama ve Denetim Şube Müdürlüğü ile İhale ve Yatırım İşleri Şube Müdürlüğü’nün kurulmasına ilişkin Başkanlık Yazısı karara bağlandı.

-2015 YILI MİNİBÜS RUHSAT VE OTOPARK ÜCRETLERİ-

Toplantıda ayrıca, 1 Ocak 2015 tarihinden geçerli olmak üzere minibüs  “Ruhsat ücretleri” ile “Otopark ücretleri” yolcu taşıma potansiyeli ve kazanç durumuna göre yeniden belirlendi.

Şehir içerisinde semtler arası çalışmalarına izin verilen tahditli minibüslerin 2015 yılı içerisinde ruhsat ücretlerinin; 1. Grup için 2014’te 450 TL olan ruhsat ücreti 2015 için 500 TL,  2. Grup için 2014’te 300 TL olan ruhsat ücreti 330 TL, 3. Grup için ise 2014’te 225 TL olan ruhsat ücreti 250 TL olarak tahsil edilmesi kabul edildi.

Ayrıca tüm hatlarda çalışan minibüslerden 2014 yılında 275 TL olarak tahsil edilen otopark ücretinin de 2015’te 300 TL olması kabul edildi. Yıl içersinde ruhsat ve otopark ücretini ödemeyen minibüs sahipleri için ise gerekli yasal işlemler uygulanacak.

-GÜDÜL SPOR SALONU’NUN MODERNİZASYONUNA DESTEK- 

 Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Güdül Kaymakamlığı’nın talebi doğrultusunda, İlçedeki 500 seyirci kapasiteli Güdül Spor Salonu’nun modernizasyonunun gerçekleştirilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı da kabul edildi.

Kabul edilen Başkanlık Yazısı ile Büyükşehir Belediyesi ilçedeki spor salonunun imarını, bakım ve onarım projesi işini yapacak, yasal çerçeve ve ilgili mevzuat kapsamında teknik personel ve gerekli desteği sağlayacak.