Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Büyükşehir Belediyesi Ankara Armuduna sahip çıkarken, Çubuk Vişnesi’ni ve Kalecik Ayvası’nı da unutmadı. Büyükşehir Belediyesi, Ankara mücavir alan sınırları içinde yer alan ilçelerdeki kırsal alanlarda üretim faaliyetlerini desteklemek ve yöresel verimi arttırmak amacıyla çiftçilere fidan desteği verecek.

15 Aralık 2014 Pazartesi 08:52
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

-ANKARA ARMUDU, ÇUBUK VİŞNESİ İLE KALECİK AYVASI’NIN ÜRETİMİ  ARTTIRILARAK TANITIMI SAĞLANACAK 

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ANKARA’DA ÜRETİM FAALİYETLERİNİ DESTEKLEMEK VE YÖRESEL VERİMİ ARTTIRMAK AMACIYLA ÇİFTÇİLERE FİDAN DESTEĞİ VERECEK

-ÇANKAYA’DAKİ 415. CADDENİN İSMİ KATAR CADDESİ OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ

Büyükşehir Belediyesi Ankara Armuduna sahip çıkarken, Çubuk Vişnesi’ni ve Kalecik Ayvası’nı da unutmadı. Büyükşehir Belediyesi, Ankara mücavir alan sınırları içinde yer alan ilçelerdeki kırsal alanlarda üretim faaliyetlerini desteklemek ve yöresel verimi arttırmak amacıyla çiftçilere fidan desteği verecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2. Başkan Vekili Nail Çimen Başkanlığında gerçekleştirdiği Aralık ayı olağan toplantısının son gününde Ankara’nın kırsal bölgelerinde yaşayan vatandaşları ilgilendiren önemli bir karara imza atıldı.     

Meclis gündemine eklenen Başkanlık Yazısı ile Meclis’ten, 

Ankara’ya mal olmuş başta Ankara Armudu, Çubuk Vişnesi, Kalecik Ayvası gibi meyve türlerinin üretiminin artırılması amacıyla fidan satın alınarak çiftçilere dağıtılması yönünde yetki istendi.

Çiftçiye sağlanacak destek ile çiftçilerin gelir seviyesini arttırılarak kırsaldan merkeze göçün engellenmesinin hedeflendiği Başkanlık Yazısı, meclis gündemine alınarak oy birliği ile kabul edildi.

-ÇANKAYA’DA KATAR CADDESİ-

Belediye Meclisi’nde Çankaya İlçesi sınırları içerisinde bulunan 415. Caddenin isminin Katar Caddesi olarak değiştirilmesini öngören Başkanlık Yazısı da görüşüldü.  

Dışişleri Bakanlığı’nın talebi doğrultusunda Türkiye ile Katar arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla Ankara’da belirli bir Caddeye Katar adının verilmesinin talep edildiği belirtilen Başkanlık Yazısı’nda, Çankaya İlçesi Birlik Mahallesi’ndeki 415. Caddenin isminin Katar Caddesi olarak değiştirilmesi için meclisten onay istendi. İsim değişikliği oylanarak kabul edildi.

-İSİMSİZ PARKLARA İSİM VERİLDİ-

Büyükşehir Belediye Meclisi, Mamak İlçesi Ahmet Akbaş caddesi üzerinde bulunan Park alanına “Saklı Bahçe Parkı”, Etimesgut İlçesi TOKİ Turkuaz konutları içinde yer alan park alanına “Turkuaz Parkı”, Altındağ ilçesi Hasköy Köprülü Kavşakta, 141. Cadde ile İrfan Baştuğ Caddesi kesişiminde bulunan park alnına “Hasköy Parkı” adlarının verilmesini de benimsedi. . 

Başkent’te bazı isimsiz cadde ve sokakların Büyükşehir Belediye Meclisi’nce isimlendirilmesi kabul edilirken, adres karışıklığına yol açan bir sokakta  ise yeni bir düzenleme yapıldı. 

Büyükşehir Belediye Meclisi; Çankaya İlçesi Üniversiteler Mahallesi sınırlarındaki 2 adet isimsiz yol güzergahını “6000 Cadde ve 6001 Cadde” olarak adlandırdı.

Akyurt İlçesi Büğdüz Mahallesi sınırlarında yol genişlikleri 7 ile 10 metre arasında değişen 10 isimsiz sokağa “150 Sokak”, “151 Sokak”, “152 Sokak”, “153 Sokak”, “154 Sokak”, “155 Sokak”, “156 Sokak”, “157 Sokak”, “158 Sokak”, “159 Sokak”  isimleri verildi.

Çankaya İlçesi Büyükesat, Bağcılar ve Bayraktar Mahallesi sınırlarından geçen Koza Sokak’taki 1 numaralı yol “Koza Caddesi”, 2 numaralı yolu ise “Koza 1 Caddesi” olarak değiştirildi.