Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, ANKAPARK’ın planında mahkeme kararları doğrultusunda değişiklik yapıldı, yeni Cumhurbaşkanlığı Konutu’nun bulunduğu bölgedeki bulvar, cadde ve yollara da isimler verildi. Yeni açılan yolların isimleri “Cumhurbaşkanlığı Bulvarı”, “Cumhurbaşkanlığı Caddesi”, “Yeni Çiftlik Caddesi” ve “Alparslan Türkeş Caddesi” oldu.

17 Ocak 2015 Cumartesi 12:45
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

-ANKAPARK’TA MAHKEME KARARLARI DOĞRULTUSUNDA PLANI DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI
-YENİ CUMHURBAŞKANLIĞI KONUTU’NUN BULUNDUĞU ALANDA AÇILAN CADDE VE YOLLARAYENİ İSİMLER VERİLDİ
-YENİ AÇILAN YOLLARIN İSİMLERİ “CUMHURBAŞKANLIĞI BULVARI”, “CUMHURBAŞKANLIĞI CADDESİ”, “YENİ ÇİFTLİK CADDESİ” VE “ALPARSLAN TÜRKEŞ CADDESİ” OLDU

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, ANKAPARK’ın planında mahkeme kararları doğrultusunda değişiklik yapıldı, yeni Cumhurbaşkanlığı Konutu’nun bulunduğu bölgedeki bulvar, cadde ve yollara da isimler verildi. Yeni açılan yolların isimleri “Cumhurbaşkanlığı Bulvarı”, “Cumhurbaşkanlığı Caddesi”, “Yeni Çiftlik Caddesi” ve “Alparslan Türkeş Caddesi” oldu.
Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez Başkanlığı’ndaki Meclis toplantısında, yeni Cumhurbaşkanlığı Konutu bölgesindeki yol güzergahlarına yeni isimler konulmasına ilişkin Başkanlık Yazısı, oy birliği ile kabul edilirken, ANKAPARK Projesi’nde gerçekleştirilen imar planı değişikliği de oy çokluğu ile karara bağlandı.
Yeni Cumhurbaşkanlığı Konutu’nun bulunduğu bölgede yeni açılan yollara isim verilmesine ilişkin madde Meclis’e Başkanlık Yazısı olarak geldi. Yazıda; Yenimahalle ilçesi Beştepe, Emniyet ve Gazi Mahalleleri ile Etimesgut İlçesi Bahçekapı Mahallesi sınırlarından geçen Alparslan Türkeş Caddesi, yeni Cumhurbaşkanlığı Konutu’nun önünden geçen ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarına kadar giden yeni yolun açılması nedeniyle yol bütünlüğünün kaybedildiği ifade edilerek, bu kapsamda yeni açılan 4 faklı yol güzergahı üzerinde bulunan cadde ve bulvarlara yeni isimler verilmesi önerisi yer aldı.

-YENİ YOLLARA YENİ İSİMLER
Buna göre; 1 No’lu yol güzergahı olan Yenimahalle-Etimesgut- Çankaya İlçe sınırları içinde bulunan Beştepe-Bahçekapı-Söğütözü mahallelerini kapsayan Alparslan Türkeş Caddesi’nin, 11. Sokak ile birleştirilip uzatılan 25 metre yol genişliği olan caddeye “Alparslan Türkeş Caddesi”, Yenimahalle ilçesi içersindeki Emniyet ve Gazi mahallelerinden geçen 40 metre genişliğindeki 2 No’lu yola “Cumhurbaşkanlığı Bulvarı”, aynı bölgedeki Emniyetin önünden geçen 15 metre genişliğindeki 3 No’lu yola “Yeni Çiftlik Caddesi”, Yenimahalle Beştepe önünden geçen 12 metre genişliğindeki yolun Mevlana Bulvarına bağlanması nedeniyle “Cumhurbaşkanlığı Caddesi “ isimleri verildi.

-ANKAPARK’TA İMAR DEĞİŞİKLİĞİ…
Belediye Meclisi’nde Başkanlık yazılarının okunarak oylanmasının ardından komisyonlarda görüşülerek meclis gündemine gelen bir diğer önemli madde, Ankara 18. İdare Mahkemesi tarafından Yürütmeyi Durdurma kararı verilen Atatürk Orman Çiftliği alanındaki ANKAPARK Projesi oldu.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım çalışmaları aralıksız devam eden ANKAPARK projesi mahkeme kararı doğrultusunda Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık komisyonundan gelen koruma amaçlı uygulama imar planları Meclis’te oy çokluğu ile karara bağlandı.
Böylece Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi alanındaki çalışmalar kabul edilen karar doğrultusunda devam edecek.

-ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNE
YARDIMLAR DEVAM EDECEK-
Meclis toplantısına gelen bir diğer Başkanlık Yazısı’nda 2011 yılında alınan karar doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi’nin Organize Sanayi Bölgelerine yaptığı asfalt, kaldırım, alt yapı, ağaçlandırma, itfaiye ve diğer belediye hizmetlerinin ücretsiz olarak 2014 ile 2019 yılları arasında da verilebilmesi talep edildi. Görüşmeler sonucunda konuya ilgili olarak ilgili daire başkanlıklarının bağlı olduğu Genel Sekretere yetki verilmesine ilişkin öneri oy birliği ile kabul edildi.

-AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK
Büyükşehir Belediyesi’nin amatör spor kulüpleri ve oyuncularına desteği sürecek.
Belediye Meclisi’ne bir diğer Başkanlık yazısı olarak gelen gündem maddesi de amatör spor kulüplerine, amatör sporculara ve öğrencilerin teşvik etmek ve spor bilincinin aşılanması sağlamak amacıyla yardım edilmesi teklifi oldu. Oy birliği ile kabul edilen başkanlık önerisine göre; söz konusu kişi ve kulüplere Belediyenin imkanları doğrultusunda en az10 bin adet Ankara logolu çeşitli ebat ve büyüklükteki çantaların alınarak, Belediye tarafından düzenlenen sosyal, kültürel ve sportif organizasyonlarda ve diğer uygun görülen zamanlarda ücretsiz olarak dağıtılması kararı oy birliği ile kabul edildi.