Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Büyükşehir Belediye Meclisi, ilçelerde gerçekleştirilecek sosyal ve kültürel faaliyetlere halkın ücretsiz olarak taşınması amacıyla EGO Genel Müdürlüğü’nden otobüs verilmesi kararını aldı.

12 Şubat 2015 Perşembe 10:14
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

-İLÇELERDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLERDE VATANDAŞLAR TAHSİS EDİLECEK EGO OTOBÜSLERİ İLE ÜCRETSİZ OLARAK TAŞINACAK

-ANKARA İL SINIRLARI İÇİNDEKİ SPOR KOMPLEKSLERİNİN İŞLETME HAKLARI 29 YILLIĞINA AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE VERİLEBİLECEK

Büyükşehir Belediye Meclisi, ilçelerde gerçekleştirilecek sosyal ve kültürel faaliyetlere halkın ücretsiz olarak taşınması amacıyla EGO Genel Müdürlüğü’nden otobüs verilmesi kararını aldı.

Meclis'te alınan bir diğer kararla da, Ankara il sınırları içindeki spor komplekslerinin işletme hakları, amatör sporu desteklemek amacıyla 29 yıllığına spor kulüplerine verilebilecek.  

Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantılarının üçüncü gününde, kent gündemine ilişkin komisyonlarda görüşülen raporlardan oluşan gündem maddelerinin yanı sıra Başkanlık yazıları da okunarak karara bağlandı.    

Meclise, Başkanlık Yazısı olarak gelen ilk gündem maddesinde; Ankara ili mücavir alanı içerisinde yer alan ilçe belediyelerinin belediye hizmetleri ile sosyal ve kültürel faaliyetleri sırasında ücretsiz olarak vatandaşların taşınması için EGO Genel Müdürlüğü’nden otobüs talebinde bulundukları ifade edilerek, EGO’ya ait 1999 model otobüslerden ilçe belediyelerinden talep edenlere, iz bedeli karşılığında otobüs verilmesine ilişkin talebe Meclis oy birliği ile onay verdi.   

-AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme ilave olarak gelen bir diğer Başkanlık Yazısı’nda, daha önce amatör sporu teşvik etmek amacıyla alınan kararlar hatırlatılarak, “Ankara il sınırları içerisinde değişik ilçelerde yapılan veya yapılacak olan spor komplekslerinin yapıldığı ilçeler, ilçelerdeki mahalle veya ilçe ile mahalle adına kurulmuş bulunan amatör spor kulüplerine, 29 yıl süreyle ortak hizmet projesi kapsamında ücretsiz olarak işletme hakkının verilmesinin uygun olacağı”  belirtildi. Başkanlık Yazısı oy çokluğu ile karara bağlandı.