Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ermeni meselesine karşı tarihi gerçekleri ortaya koymak ve öğrencilerde tarih bilincini geliştirmek amacıyla 2015 yılında yayın atağı başlatacak.

14 Şubat 2015 Cumartesi 12:41
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 2015 YILINDA ERMENİ MESELESİNE KARŞI TARİHİ GERÇEKLERİ ORTAYA KOYMAK VE ÖĞRENCİLERDE TARİH BİLİNCİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN YAYIN ATAĞI BAŞLATACAK

-ÇOK KATLI VE KAPALI OTOPARK İLE AÇIK VE YOL BOYU OTOPARK ÜCRETLERİ YENİDEN BELİRLENDİ. YOL BOYU OTOPARKLARDA 15 DAKİKAYA KADAR ÜCRET ALINMAYACAK

 -SÜRE KARGAŞASINA SON VERMEK İÇİN OTOPARK GÖREVLİLERİ EL TERMİNALİ KULLANACAK TEK TİP YELEK GİYECEK

-KIRSAL BÖLGELERDE BALIKÇILIK, ARICILIK, TURİZM, JEOTERMAL GİBİ ALANLARIN GELİŞTİRİLMESİ AMACIYLA YATIRIMLAR YAPILACAK

           Ankara Büyükşehir Belediyesi, ermeni meselesine karşı tarihi gerçekleri ortaya koymak ve öğrencilerde tarih bilincini geliştirmek amacıyla 2015 yılında yayın atağı başlatacak.

Büyükşehir Belediye Meclisi, 2. Başkan Vekili Nail Çimen’in başkanlığında yaptığı toplantının ana gündem maddelerinden biri olarak öne çıkan; “2015 yılının Ermeni meselesinin ulusal ve uluslararası alanda geniş boyutlarda gündeme getirildiği bir yıl olması nedeniyle, özellikle öğrencilerin de tarih bilincinin arttırılması ve Türk kültürünü ve tarihini tanıtmak amacıyla, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce çeşitli kişi ve kuruluşlara dağıtılmak üzere yayın alınması” uygun bulunan Başkanlık Yazısı ele alındı.

Meclis, Ankara’da bulunan okul, araştırma merkezleri, dernek, vakıf ve öğretim görevlisi, öğretmen, öğrenciler ile yerli ve yabancı ziyaretçilere ücretsiz olarak dağıtılmak üzere; Yeni Türkiye Yayınları tarafından basılan 20 adet broşür takımı halinde sayfa sayfa “Ermeni Meselesi” broşürleri, 2-5 ciltlik Yeni Türkiye Dergisi “Ermeni Meselesi Külliyatı”, 3-12 ciltlik Osmanlı Projesi, 4-21 ciltlik Türkler, 5-6 Ciltlik The Turks (İngilizce)  adlı eserlerden satın alınması hususunda, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın yetkili kılınmasını oy çokluğu ile kabul etti.

-BÜYÜKŞEHİR’DEN OTOPARKLARA YENİ DÜZEN

          Büyükşehir Belediye Meclisi, çok katlı ve kapalı otopark ile açık ve yol boyu otopark ücretlerinin yeniden belirlenmesine ilişkin Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Raporu’nu da oy çokluğu ile kabul etti.

Yol boyu otoparklarının özelliği ve trafik yoğunluğu dikkate alındığında otobüs, kamyon, karavan, traktör ve çekicilerin park etmesinin trafiği olumsuz etkileyeceğinden dolayı park ettirilmemesinin uygun olacağı belirtilen rapora göre, açık ve yol boyu otoparklarda tüm araçlar için 15 dakikaya kadar ücret alınmayacak. Sürücüler, 15 dakika - 4 saat arası KDV dahil 5.00, 4-8 saat arası KDV dahil 7.00, tam gün için ise KDV dahil  10.00 TL ödeyecek.  Çok katlı ve kapalı otoparklar için (tüm araçlar) için fiyat tarifesi; 0-1 saat arası KDV dahil 5.00, 1-4 saat arası KDV dahil 7.00, 4-8 saat arası KDV dahil 9.00, Tam gün DE KDV dahil 12.00 TL olması benimsendi. Raporda, süre kargaşasına son vermek için otopark görevlilerine el terminali kullanılmasının zorunlu olması ve otopark çalışanlarının özellikle trafik polislerinin kullandığı ikaz yeleklerinden tek tip kıyafet giymeleri ve vatandaş tarafından rahatlıkla görülebilecek şekilde kimlik bilgilerinin yer aldığı yaka kartı takmalarının zorunlu olması uygun bulundu.

-BALIKÇILIĞA DESTEK

Büyükşehir Belediye Meclisi, Ankara’nın merkez ve kırsal bölgelerde ekonomik, sosyal, ticari ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak çok sayıda projeyi de onadı.

          Büyükşehir Belediye Meclisi, Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde bulunan orman içi balıkçılık çalışmalarının geliştirilmesi için Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile ilgili protokol yapılmasını, protokol ile ilgili çalışmaların da Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynakları Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmesini oy birliği ile onadı.

          Meclis Nallıhan ilçesindeki balıkçılığın desteklenmesine ilişkin Kırsal Kalkınma Tarım ve Hayvancılık Komisyonu raporunu da oy birliği ile kabul etti.

-ANKARA BALI GELİŞTİRİLECEK

          Hititlerden bu yana arıcılık yapılan Ankara’da, Ankara Balı’nın geliştirilmesi için imkanlar ölçüsünde uygun sayıda arıcıya ana arıları üretme eğitimi ve üretim konusunda malzeme desteği sağlanması, vakıflar, üniversiteler, üretici birlikleri ile protokol imzalamasına yetki verilmesi talep edilen Başkanlık yazısı da oy birliği ile kabul edildi.

-TUZGÖLÜ TURİZME KAZANDIRILIYOR

Meclis, Türkiye’nin ikinci büyük yüzölçümüne sahip olan Tuz Gölü’nün, barındırdığı turizm potansiyelinin yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmesi amacıyla yöresel lezzetlerin yer alacağı lokantalar, tuzdan imal edilmiş dekoratif ve kozmetik ürünlerin satış noktaları ile dinlenme alanlarının yapımı ve tanıtımının planlandığı komisyon raporunu da oy birliği ile kabul etti.

-SURİYE VE IRAKLI GÖÇMENLERE YARDIM

Büyükşehir Belediye Meclisi, Suriyeli ve Iraklı göçmenlere yardımları yoğunlaştırmak için Valilikten izin alınmak suretiyle nakdi ve ayni yardım kampanyaları açılması, göçmenlerin sokaklarda dilencilik yapmasının engellenmesi, Devletin izin verdiği çerçevede çalışma imkanları bulunmasına yardım edilmesi, çeşitli ilan ve duyuruların yapılması konusundaki Başkanlık Yazısı’nı da oy birliği ile kabul etti.

-MACUNKÖY’DE ÇAĞDAŞ KENTSEL DÖNÜŞÜM

          Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığı Kentsel Dönüşümler Şube Müdürlüğü’nün “Başkanlık olur”u ile Meclise gönderdiği protokol yetkisi talebi de görüşüldü.

Yenimahalle İlçesi Macunköy Mahallesi’nde bulunan 40 bin metrekare yüzölçümlü alanda çarpık yerleşme alanlarının tasfiye edilerek çağdaş standartlarda kentsel alanlar oluşturmak üzere Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Yenimahalle Belediye Başkanlığı arasında  işbirliği yapılması amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanı’na veya görevlendireceği bir personele protokol imzalama yetkisi verilmesi oy birliği ile kabul edildi.