Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediye Meclisi…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ASKİ, EGO VE ÇANKAYA BELEDİYESİ BÜTÇELERİ DE MECLİS ÜYELERİNİN OYLARIYLA KABUL EDİLDİ -ERCİŞ BELEDİYE BAŞKANI ZÜLFİKAR ARAPOĞLU, MECLİS TOPLANTISINDA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN VAN’A YAPMIŞ OLDUĞU YARDIMLAR İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

30 Kasım 2011 Çarşamba 09:01
Büyükşehir Belediye Meclisi…

1.jpg

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, Büyükşehir Belediyesi, ASKİ, EGO ve Çankaya Belediyesi 2012 mali yılı bütçeleri meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.
Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu da Meclis toplantısına katılarak, Van’a yapılan yardımlar için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

-ERCİŞ BELEDİYE BAŞKANI’NDAN TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında toplanan Meclis’in sürpriz konuğu geçtiğimiz ay deprem felaketiyle sarsılan ve büyük bir yıkım yaşayan Erciş’in Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu oldu. Arapoğlu, meclis toplantısında söz alarak, Büyükşehir Belediyesi’ne, Van’a ve Erciş’e yaptığı yardımlar için teşekkür ederek, “İlçemizde 191 bina tamamıyla ağır hasarlı yıkılmış, 6100 oturulamaz ağır hasarlı, 5 bine yakın konut da orta hasarlı durumda” dedi.

2.jpg
Depremden bu yana 5 bine yakın artçı deprem meydana geldiğini ve insanların evlerine giremediğini kaydeden Zülfikar Arapoğlu, yapılan yardımlarla rahatlamaya başladıklarını kaydederek, “Büyükşehir Belediye başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Hiçbir yardımı bizden esirgemediniz. Gelen yardımlar çok koordineli bir şekilde dağıtıldı. Paketler çok güzel yapılmış ve hazırlanmıştı. Vatandaşlar aldılar ve kullandılar. Çok organize bir çalışma olmuştu” diye konuştu.
Arapoğlu’nun ardından bir daha böyle bir felaket yaşanmamasını temenni eden Başkan Gökçek, “Bundan sonra da Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi her zaman sizlerin yanında olacaktır. Bundan emin olabilirsiniz” dedi.

-“ÇANKAYA BELEDİYESİ, BÜYÜKŞEHİR’E 147 DAVA AÇTI”

 Konuşmaların ardından söz alan Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, hazırlanan bütçelerin çok önemli çalışmalar olduğunun altını çizerek, “Bütçeler, ayağımızı yorgana göre uzatma işidir” dedi. Ankara için çalıştıklarını ancak bugüne kadar sadece Çankaya Belediyesi’nin, Büyükşehir Belediyesi’ne 147 adet dava açtığını kaydeden Ölmez, bütçelerde oy birliğinin sağlanmasının önemine değindi.
 Başkan Gökçek’in de kısa bir konuşmasının ardından söz alan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, açılan davalardan kendisinin de rahatsız olduğunun altını çizerek, “Büyükşehir Belediyesi bütçesinin oy birliği ile kabulü yönünde bir inisiyatifin gelişmesi konusunda grubun serbest bıraktığı belediye başkanı olarak, yatıştırıcı kimliğimin gereği uyumlu bir davranış içerisinde bulunabileceğimi söyleyebilirim. Ayrıca, Çankaya Belediyesi’nin açmış olduğu 147 dava ile ilgili olarak şunu bilmesini isterim, bundan ben mutlu değilim, bu karar çok sayıda dava açmak zorunda kalmak beni üzüyor. Açılmış olan davaların büyük bir kısmı önceden açılmış. 7-8 kere tekrar eden davalar var. Ben elimden geldiğince dava açma işini aklıselimle ve mecbur kalmadıkça yapmamaya çalışıyorum” diye konuştu.

-BÜYÜKŞEHİR BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ

Tanık’ın konuşmasının ardından görüşülen ve madde madde meclis üyelerine okunan ve 2 milyar 750 milyon TL olarak belirlenen Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 Mali Yılı Bütçesi, bir CHP’li üyenin red oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.
Aynı şekilde meclis üyelerine okunan 1 milyar 313 milyon TL’lik ASKİ ve 811 milyon 890 bin 300 TL’lik EGO’nun 2012 Yılı Mali Bütçeleri de bir CHP’li üyenin red oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul gördü.
Ali İhsan Ölmez’in teşekkür konuşmasının ve Başkan Gökçek’in, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve CHP’li meclis üyeleriyle kısa bir görüşme yapmasının ardından görüşülen 398 milyon TL’lik Çankaya Belediyesi’nin 2012 Mali Yılı Bütçesi de Meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.
 Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın teşekkür konuşmasının ardından da Tanık’ın davalara ilişkin yaptığı konuşmasına açıklık getirmek isteyen Başkan Melih Gökçek, bazı meclis üyelerinin, mahkemelere başvurarak çalışmaları yavaşlattıklarını örnekleriyle açıklayarak, şunları söyledi:
“Şimdi bizde karşı suç duyurusunda bulunmaya başladık. Bize suç ithaf ediyorsunuz diye. O da insanların şikayet hakkını engelliyorsunuz şeklinde yorumlanıyor. Öyle olunca da elimize bir şey geçmiyor. Ne olacak işin yoksa git mahkemeye, gel mahkemeye insanlar huzursuz oluyor. Bu açıdan arkadaşlardan rica ediyorum; bu tip imar mevzularında gidip dava açıyorlarsa, iptal ettirsinler. Ama arkadaşlarımız hakkında, olmayan bir suç duyurusunda bulunmasınlar ve netice çıkmayacak bir çaba ile arkadaşlarımızı yormasınlar. İstirham ediyorum.”