Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediye Meclisi…

-BAŞKENT ANKARA’YA GELEN VAN DEPREMZEDESİ VATANDAŞLARA HER TÜRLÜ YARDIM YAPILACAK -ÖZELLİKLE DEPREMZEDELERE KALACAK YER KONUSUNDA OTEL VE SOSYAL TESİS SAHİPLERİYLE TEMASA GEÇİLECEK

18 Kasım 2011 Cuma 02:21
Büyükşehir Belediye Meclisi…

 Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, Başkent Ankara’ya gelen Van depremzedesi vatandaşlara her türlü destek ve yardımın yapılmasına ilişkin Başkanlık yazısı üyelerin oy birliğiyle karara bağlandı.
 Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, Van’da meydana gelen ve büyük bir felakete sebep olan 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki iki ayrı depremin ardından Başkent Ankara’ya gelen bölge vatandaşlarına yönelik yine örnek bir karara imza attı.
 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun ilgili hükümlerine yer verilerek başlayan ve “Bu amaçla 23 Ekim 2011 tarihinde Van ilinde meydana gelen deprem dolayısıyla kişiler, kişi ve ailelere yönelik, gerek Van ilindeki gerekse Van ilinden Ankara’ya yakınlarına gelen, kendi imkanları ile yer bulan veya belediyemizin yer bulduğu depremzedelere, gıda ve temizlik malzemesi, yakacak, yemek, ulaşım, belediyemize ait binalarda veya başkanlık makamının uygun göreceği yerlerde konaklamak, eğitim malzemesi, yiyecek, yakacak, battaniye, su, ilaç ve benzeri her türlü sosyal yardımların ve acil yardımların yapılabilmesi hususlarının görüşülerek, karar alınması” diye devam eden Başkan Makamı’nın yazısını Meclis üyelerine okuyan Ali İhsan Ölmez, önergeye ilişkin de kısa bir bilgi verdi.

-ŞEFKAT EVLERİNDE YER YOK
 Van’da meydana gelen deprem felaketinin ardından yaşanan süreci ve bölgeye giden Belediye Meclisi üyelerinin görüşlerini de anlatan Ölmez, yaşanan soğuk havaların ardından da Ankara’ya depremzede vatandaşların geldiğini kaydederek, “Ankara’ya gelen yer bulup yakının yanına yerleşenlerde problem yok. Ama yer bulamayan bir yığın insan var. Şu anda Ankara şefkat evinde bir kişilik bile boş yer yok. Birçok insan kalacak yer istiyor” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin ve tüm ilçe belediye başkanları ile meclis üyelerinin de bu konuda duyarlı olmalarını isteyen Ali İhsan Ölmez, “Yazıda önemli maddeler geçiyor. Onlardan bir tanesi de yatacak yer de temin etmek. Gerekirse otellerle anlaşmaya çalışıyoruz. Hakikatten de otel işletmelerinin de yardımcı olacağına inanıyorum. Bazı oteller günlük 10 TL karşılığında sabah kahvaltısını da vermek üzere yardımcı olacaklarını dile getiriyorlar” diye konuştu.
Ölmez’in arından sırayla söz alan ve Başkanlık Yazısı’nı sonuna kadar desteklediklerini kaydederek konuşmalarını sürdüren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, MHP Grup Başkan Vekili Hamit Yavuz, CHP Grup Başkan Vekili Fazlı Güleken, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Yula ve İsa Gök de çeşitli önerilerde bulunarak, destek verdiler.
 Meclis üyelerinin oy birliğiyle karara bağlanan önergenin ardından ilçe belediye başkanlarından, bölgelerindeki oteller ve sosyal tesis sahipleriyle konuyla ilgili görüşmelerini isteyen Ali İhsan Ölmez, belediye meclisini izleyen medya mensuplarından da konuyu sürekli gündemde tutup, otel sahiplerini bilgilendirmelerini istedi. 

-TEMELLİ VE SİNCAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDEKİ YERLEŞİM YERLERİNİN TRAFİK YÜKÜNÜNÜN RAHATLATILMASI AMACIYLA ALTERNATİF GÜZERGAH OLUŞTURULACAK

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Temelli ve Sincan Organize Sanayi Bölgeleri ile Temelli -Yenikent - Anadolu Otoyolu arasındaki yerleşim bölgelerinin ulaşımının rahatlatılması amacıyla alternatif güzergah oluşturulması için Büyükşehir Belediyesi’nin proje hazırlamasını oy birliğiyle karara bağladı.
Kararla ayrıca, projenin Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bedelsiz olarak teslim edilmesi de kabul edildi.
Belediye Meclisi’nin, Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığındaki toplantısında Hukuk ve Tarifeler Komisyonu’nun “Sincan İlçesi Temelli-Yenikent-Anadolu Otoyolu arasındaki yerleşim bölgelerinin ulaşımının rahatlatılması için Karayolları Genel Müdürlüğü ile Protokol Yapılması’na ilişkin” raporu, meclis üyelerinin oy birliğiyle karara bağlandı.
Kararla, Temelli-Yenikent-Anadolu Otoyolu üzerinde bulunan yerleşim bölgeleri arasındaki ulaşımın daha rahat ve kısa sürede sağlanabilmesi amacıyla Eskişehir ve İstanbul yollarının yanı sıra Ankara-Ayaş-Beypazarı yolunu da birbirine bağlayacak olan alternatif bir güzergah oluşturulması öngörüldü.
Temelli ve Sincan’da bulunan Organize Sanayi bölgelerinin trafik yükünün şehir merkezine girmeden ana güzergahlara aktarılmasının amaçlandığı, söz konusu güzergahın proje çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması ve projenin Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bedelsiz teslim edilmesi de oy birliğiyle kabul edildi.

-GAZİ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ ÖNÜNDEKİ YAYA ÜST GEÇİDİNE YÜRÜYEN MERDİVEN VE İSTANBUL YOLU’NA DA YENİ YAYA ÜST GEÇİTLERİ YAPILACAK


Büyükşehir Belediyesi tarafından Gazi Üniversitesi Hastanesi önündeki yaya üst geçidine yürüyen merdiven, İstanbul Yolu’na da yeni yaya üst geçitleri yapılacak.
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, Başkent’teki yaya güvenliği ve rahatlığına yönelik önemli kararlara imza atıldı. Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığındaki toplantıda, Mevlana Bulvarı Gazi Üniversitesi Hastanesi önünde yer alan üst geçidin hastaneye gidenler de dahil olmak üzere birçok vatandaş tarafından kullanıldığı belirtilerek, “Özellikle yürüme zorluğu çeken hastaların karşıya kolay geçmesi için Belediyemiz bütçe imkanları dahilinde üst geçidin yürüyen merdivenli olarak düzenlenmesi” önergesi oy birliğiyle kabul edildi.
Meclis üyelerinin Başkent’teki yaya güvenliğine yönelik oy birliğiyle aldığı bir diğer karar da Ulaşım Komisyonu Raporu olan ve İstanbul Yolu üzerinde mevcut üst geçitlerin bir kısmının yargı süreçleri nedeniyle yapım faaliyetlerinin durdurulduğu, bu yüzden uzun zamandan beri beklediği belirtilen rapora ilişkin oldu.
Yargı süreçleri nedeniyle bekleyen ve bu yüzden harabe görünümüyle görüntü kirliliğinin yanı sıra aynı zamanda tehlike arz eden kullanılmayan üst geçitlerin biran evvel kaldırılması ve bütçe imkanları dahilinde, ihtiyaç olan yerlere estetik açıdan, modern çağın gereklerine uygun yeni üst geçitlerin yapılması da meclis üyelerinin “evet” oyuyla karara bağlandı.


-ANKARA’NIN TANITIMINA KATKI İÇİN FİLM PLATOLARI KURULMASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR
-TRAFİĞİN YOĞUN OLDUĞU ANA GÜZERGAHLARDAKİ TABELA KİRLİLİĞİNE SON VERİLECEK


Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Ankara’nın tanıtımına katkı için film platoları kurulmasına yönelik olarak çalışmalar yapılması meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Meclis’te ayrıca Başkent’in ana güzergahlarındaki tabela kirliliğine son verilmesi de üyelerin “evet” oyuyla karar bağlandı.
Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplanan Belediye Meclisi’nde, Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan, “Trafiğin yoğun olduğu ana güzergahlardaki tabela kirliliğine çözüm bulunabilirliğinin araştırılarak, gereğinin yapılması için Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı’nın görevlendirilmesi” raporu meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

-FİLM PLATOLARI KURULMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR
 
Başkent turizminin canlandırılmasına ve tanıtımına yönelik olarak Belediye Meclisi’nde alınan bir diğer karar da Ankara’da film platolarının kurulması imkanlarının araştırılmasına yönelik oldu. Meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edilen Sosyal İşler Komisyonu Raporu’nda söz konusu çalışmanın ardından gereğinin yapılması görevi ise Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’na verildi. Yine Başkent Ankara’nın turizminin canlandırılmasına yönelik olarak alınan bir başka karar da tanıtım için tarihi mekanların bulunduğu semt veya mekanlar ile yerleşim güzergahlarına resimli tabelalar ile maket çalışmaları yapılması oldu.
Belediye Meclisi’nde Başkent Ankara’nın daha modern ve örnek bir kent olmasına yönelik olarak ihtiyaçlar doğrultusunda alınan diğer bazı kararlar şöyle:
-Eryaman’daki Ankara’nın tarihini yansıtacak Ankara Evi’nin, çevre düzenlemesi ile birlikte, kafe, çay bahçesi ve çocuk oyun alanı yapılarak bölge halkının hizmetine sunulması,
-İstanbul Yolu üzerinde yer alan TOKİ bloklarının karşısında bulunan ve Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan yeşil alanın, bölgede artan konut ve nüfus oranı sebebi ile park olarak değerlendirilmek üzere gerekli çevre düzenlemesinin yapılması ve bölge halkının hizmetine sunulması