Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediye Meclisi...

-AŞTİ SERVİSLERİ, BAŞKENT’E GELEN YOLCULARI EVLERİNE ULAŞTIRACAK -AŞTİ’DE ŞEHİRLER ARASI YOLCU TAŞIMACILIĞI YAPAN OTOBÜS FİRMALARI, ŞEHİR MERKEZİNDE ÇALIŞTIRDIĞI SERVİSLERLE AŞTİ’DEN SEMTLERE YOLCU TAŞIYABİLECEK

10 Mayıs 2011 Salı 00:12
Büyükşehir Belediye Meclisi...

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısında, AŞTİ servislerinin Başkent’e gelen yolcuları gidecekleri semtlere taşıyabilmesi yolunda karar alındı. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi’nde (AŞTİ) şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarının şehir merkezinde çalıştırdığı servislerle AŞTİ’den çeşitli semtlere yolcu taşıyabilmesi  kararlaştırıldı.

AŞTİ’deki servis araçlarıyla ilgili meclise sunulan önergeyi okuyan Başkan Gökçek, geçtiğimiz ay söz konusu servislerle ilgili verilen kararı hatırlatarak, bu karara göre, AŞTİ’de şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarına, şehir merkezinde servis çalıştırabilmesi için güzergah izin belgesi verilmesinin kararlaştırıldığını ifade etti.

Başkan Gökçek, önergede, servis araçlarının sadece AŞTİ’den semtlere ücretsiz yolcu taşımaları, semtlerden AŞTİ’ye dönüşlerinde ise yolcu almamalarının istendiğini açıkladı. Böyle bir kararı tüm otobüs firmalarının istediğini, aksi halde haksız rekabete yol açıldığını anlatan Başkan Gökçek’in, oylamaya sunduğu önerge oy birliğiyle kabul edildi.

Bir diğer önergeyi okuyan Başkan Gökçek, özellikle yaz aylarında olmak üzere Ankara’da düzenlenen “Hemşehri Geceleri”nin yoğunlaştığını ve çeşitli dernek ile vakıfların bu düzenlemeler için Büyükşehir Belediyesi’nden yer tahsisi ve ücretsiz yardım talep ettiklerini belirtti.

Konuya ilişkin önergede, ilk yerel seçimlere kadar geçerli olmak kaydıyla “Hemşehri gün ve geceleri” düzenlemek isteyen vakıflara Büyükşehir Belediyesi’nce uygun görülecek her konuda yardım yapılması konusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı yetkili kılındı ve önerge oy birliğiyle kabul edildi. 

“İÇ ANADOLU BÜYÜK TELESKOP PROJESİ”NE DESTEK
Meclis toplantısında ayrıca Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanan İç Anadolu Büyük Teleskop Projesi’ne Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce destek verilmesi görüşüldü.

Başkan Gökçek, Ankara Üniversitesi tarafından Beynam Ormanları civarına büyük bir teleskop kurulmak istenildiğini ve bu projeyle ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden destek beklediklerini söyledi.

Ankara Üniversitesi’nin projeyle ilgili gerekli çalışmayı yaptığını, ancak teleskopun yapılacağı yer için yol yapımı, çevre düzenlemesi ve alt yapı çalışmaları konularında desteğe ihtiyaç duyduğunu dile getiren Başkan Gökçek, “Ankara için hayırlı bir hizmet olduğuna inanıyorum. Bununla ilgili yaptığımız sözlü görüşmede de ben, ‘Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız, yeter ki siz bu teleskopu Ankara’ya kazandırın’ dedim. Bu, Ankara’ya bir kazanım. Biz de bu konuda üniversiteye yardımcı olacağız, özü bu” dedi.

Başkan Gökçek’in bu konuda Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın yetkili kılınmasını da ilave ederek oylamaya sunduğu teklif, meclisten oy birliğiyle geçti. 

Meclis toplantısında ayrıca, sokak ve caddelerde mesai saatleri dışında artan seyyar satıcılarla ilgili verilen önerge; “Büyükşehir Belediyesi ve tüm ilçe belediyelerinin de ortak hareket ederek birlikte etkin mücadele etmesi” konusunda dileğini açıklayan Başkan Gökçek’in konuşmasının ardından, oybirliği ile kabul edildi.