Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediye Meclisi Kararları…

-Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Halk Ekmek Fabrikası’na Ait 3 Adet Seyyar Ekmek Fırınının, Pakistan İle Diğer Yurtiçi ve Yurtdışı Organizasyonlarda Kullanılmak Üzere Türk Kızılayı’na Hibe Edilmesi Kararlaştırıldı -Toplantıda Libya Arap Cumhuriyeti’nin Başkenti Trablus İle Kardeş Şehir İlişkisi Kurulması ve Anlaşma Yapılması da Karara Bağlandı -Ankara’nın Cumhuriyet Dönemi Tarihi Mekanlarının Araştırılarak Yazılı Bir Şekilde Basımının Yapılması ve Dağıtılması da Oy Birliği İle Kabul Edildi

13 Ekim 2010 Çarşamba 03:16
Büyükşehir Belediye Meclisi Kararları…

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasına ait 3 adet seyyar ekmek fırınının Türk Kızılayı’na hibe edilmesi  ve Libya’nın Başkenti Trablus ile kardeş şehir protokolü yapılması kararlaştırıldı.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin toplantısında,  Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’na ait 3 adet ekmek yapma aracının, Pakistan ile diğer yurt içi ve yurtdışı organizasyonlarda kullanılmak üzere Türk Kızılayı’na hibe edilmesi Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

-TRABLUS-ANKARA KARDEŞLİĞİNE İLK ADIM

 Meclis oturumunda üyelerin oylarına sunulan diğer bir rapor da Libya Arap Cumhuriyeti’nin Başkenti Trablus ile kardeş şehir ilişkisi kurulmasına ilişkin oldu.
AB ve Dış İlişkiler Komisyonu raporunda, Büyükşehir Belediyesi’nin dünyanın çeşitli kıtalarında bulunan ülke başkentli ile karşılıklı olarak bilgi ve deneyimlerin paylaşılması, kültürel yakınlaşmanın sağlanması, şehirler arasındaki ekonomik ve ticari faaliyetlerin pekiştirilmesi ve tarihi bağların güçlendirilmesi gibi amaçlarla kardeş kent ilişkileri kurduğu belirtildi. Raporda ayrıca, “Bu doğrultuda Ankara ile Kuzey Afrika’nın en önemli ülkelerinden Libya Arap Cumhuriyeti’nin Başkenti Trablus şehirlerinin kardeş kent olması planlanmaktadır. Ankara ile Trablus arasındaki mevcut tarihi ve kültürel ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve özellikle şehirlerimiz arasındaki ekonomik ve ticari faaliyetlerin artmasına katkı sağlanması amacıyla kardeş şehir ilişkisi kurulması ve bu konuda anlaşma yapılması için Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı’na yetki verilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür” denildi.
 Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilen raporla Başkent Ankara yeni bir kardeş şehir kazanmak için ilk adımı atmış oldu.
 Ankara’nın Cumhuriyet dönemi tarihi mekanlarına ilişkin ATAK Komisyonu raporunun da görüşüldüğü Meclis toplantısında, Başkent’in bu döneme ait tarihi mekanlarının bulunduğu yerlerin araştırılmasının yapılması ve bu konuda yazılı eserler bastırılıp dağıtılması da karara bağlandı.