Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NE AŞURE DAMGASI…

-Büyükşehir Belediyesi İle Bağlı Kuruluşları Olan ASKİ ve EGO’nun 2013 Yılı Performans Programları Kabul Edildi -Meclis Üyelerine, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Eşi Nevin Gökçek’in, Muharrem Ayı Nedeniyle Kendi Elleriyle Yaptığı Aşure İkram Edildi

23 Kasım 2012 Cuma 00:00
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NE AŞURE DAMGASI…

-Büyükşehir Belediyesi İle Bağlı Kuruluşları Olan ASKİ ve EGO’nun 2013 Yılı Performans Programları Kabul Edildi
-Meclis Üyelerine, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Eşi Nevin Gökçek’in, Muharrem Ayı Nedeniyle Kendi Elleriyle Yaptığı Aşure İkram Edildi


Ankara Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kuruluşları olan ASKİ ve EGO Genel Müdürlüklerinin 2013 yılı performans programlarının kabul edildiği Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, üyelere dağıtılan aşure damgasını vurdu.
Kasım ayının 21’inden itibaren başlayan “Muharrem Ayı” nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek’in kendi elleriyle yaptığı aşurenin dağıtıldığı Meclis üyelerinin, “tatlı yiyelim, tatlı konuşalım” esprileri salonda gülümsemelere neden oldu.

-TATLI TATLI MECLİS TOPLANTISI

Meclis üyelerini, toplantı öncesi salonda, Nevin Gökçek’in kendi elleriyle yaptığı aşure kaselerinin yer aldığı sıralar karşıladı. Yerlerine geçerken, her üyenin sırasına itinayla yerleştirilen aşure kaseleri, kaşıkları ve peçeteleri gören üyelerin yaşadığı ilk şaşkınlık, tatlıların yenmesiyle birlikte yerini gülümsemeye bıraktı.
Tatlı tatlı geçen Meclis oturumunun bu kez konusu ise Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kuruluşları ASKİ ve EGO’nun 2013 yılı performans programları oldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başkanlık ettiği meclis toplantısı öncesi, üyelere, “Eşim Nevin Hanım, Muharrem ayı nedeniyle kendi yaptığı aşureleri sizlere ikram etmek istedi. Önce aşurelerimizi yiyelim, daha sonra toplantıya geçeriz. Herkese afiyet olsun” demesinin ardından, salondaki, “tatlı yiyelim, tatlı konuşalım” esprileri de gülümsemelere neden oldu.
-BÜYÜKŞEHİR, ASKİ VE EGO PERFORMANS PROGRAMLARI KABUL EDİLDİ

Aşurelerin yenmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO Genel Müdürlüklerinin 2013 yılı performans programlarına ilişkin kısa bir açıklamada bulunan Başkan Gökçek, “Eğer kabul ederseniz, bu üç raporun da birleştirilerek oylanmasını istiyorum. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin performansına ve bütçesine ilişkin bir sunum da yapacağım. Ama bu sunumu bütçe görüşmeleri sırasında yapmak istiyorum. Şu anda da eğer konu hakkında görüş beyan etmek isteyen yoksa, oylamaya geçmek istiyorum” dedi.
AK Parti, CHP ve MHP gruplarının da görüşlerini bütçe görüşmeleri sırasında beyan etmek istediklerini belirtmeleri üzerine geçilen oylamada, Büyükşehir Belediyesi ile ASKİ ve EGO’nun performanslarına “olur” kararı çıktı.
 “Yaşamak, çalışmak, eğitim görmek, yeterli sağlık hizmeti almak, güvenli yaşamak için dünyanın en sayın, ülkemizin en yaşanabilir kenti Ankara…” sloganının yer aldığı Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılı performans programı kitapçığında, tüm daire başkanlıklarının tek tek 2013 yılı performans hedeflerine de yer veriliyor.
Performans Programı kitapçığının girişinde yer alan Başkan Melih Gökçek’in sunum yazısındaki, “Huzurlu, rahat ve konforlu yaşam sağlayacak faaliyetlere kararlılıkla devam edilecek, 2013 ve 2014 yılları Ankaramız için dev projelerin hayata geçirildiği unutulmaz bir hizmet dönemi olacaktır” sözleri, Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki yıl yapacağı çalışmaları özetliyor.