Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı…

-Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Başkentgaz’daki Belediyenin Yüzde 20 Hissesinin de Özelleştirilmesi Yönünde Karar Aldı -Melih Gökçek, “Bu Karar, Başkent Doğalgaz’ı Alacak Kişilerin Yüzde 100’üne Sahip Olacakları Duygusuyla Daha İyi Teklif Vermesine Vesile Olur”

17 Temmuz 2010 Cumartesi 07:19
Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı…

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkentgaz’daki Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 20’lik hissesinin de özelleştirilme kapsamına alınmasını kararlaştırdı. 
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, Melih Gökçek’in başkanlığında yapılan olağan toplantısında; önümüzdeki hafta özelleştirilmesi planlanan Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’de, Büyükşehir’in hissesi olan yüzde 20’lik bölümünün de satışını onandı.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündeminde yer alan “Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’nin hisselerine ilişkin Başkanlık Yazısı”nın görüşülmesi sırasında konuşan Başkan Melih Gökçek, “Doğalgazın satışı Pazartesi günü yapılacak. Bilindiği gibi Özelleştirme İdaresi tarafından satılacak miktar Başkent Doğalgaz’ın yüzde 80’i.  Geriye kalan yüzde 20’si ise bizim hissemiz. Daha önce yüzde 100’üyle satışa çıkılmıştı. Ankara’daki doğalgazın daha fazla fiyat etmesi için bunun bizim payımızın da katılması lazım” dedi.
Doğalgaz’ı almak isteyen firmaların şirketin tamamına sahip olmak istediklerini belirten Başkan Gökçek, “Alacak olan, teklif verecek olan firmaların iyi teklif verebilmesi için satışın yüzde yüz oranında olması gerekiyordu. Bize böyle bir teklif getirdiler. Bizde bunu Belediye Meclisine sunuyoruz” diye konuştu.
Daha sonra yapılan oylamada Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. hisselerine ilişkin başkanlık yazısı oy çokluğu ile kabul edildi.
-KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ –
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin toplantısında geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu Kararı ile Resmi gazete’de yayınlanan  kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili gündem maddeleri de görüşüldü.
Maddelerin görüşülmesi sırasında söz alan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Bakanlar Kurulu kararı ile kesinleştirilmiş karar ile ilgili Meclis aksi karar alırsa uyumsuzluk olur. Bakanlar Kurulu kararı üzerine karar alınırsa hukuki yönden sıkıntı olur” diye görüş bildirdi.
Başkan Melih Gökçek ise, “Bakanlar Kurulu bizim gösterdiğimiz teklifi kabul etti. Bakanlar Kurulu uygun görerek yayınladı. Kanuni engel yok. Bakanlar Kurulu kararı kanun gereğince yapılıyor. Kamu alanı olduğu için Bakanlar Kurulu’ndan izin alınmış oluyor. İzin gelmeden Meclise sunsaydım Bakanlar Kurulundan izin almadığım için ret edilirdi” diye konuştu.
Daha sonra yapılan oylamada Çankaya İlçesi yeni Güney Park, Çankaya İlçesi Yıldız, Çankaya İlçesi Çaldağ, Çankaya İlçesi Dikmen Vadisi son etap, Yenimahalle ilçesi Eski AŞOT, Yenimahalle İlçesi Eskişehir Yolu Ballıkuyumcu ve Kuzey Ankara Projesi 2. Etap Solfasıl Bölümü kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı sınır teklifine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporları kabul edildi.
- KEDİ LOGOSU –
Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında, Ankara Kedi Logosu’nun tanıtımı için hediyelik eşya tanıtım ve satış büfeleri kurulması ve 10 yıllığına kiraya verilmesine ilişkin Başkanlık yazısı da görüşüldü.
Başkan Melih Gökçek, kedi logosunun halk tarafından rağbet gördüğünü belirterek, Büyük Ankara Festivali’nde kedi logosunun büyük ilgi gördüğünü söyledi. Önerge yapılan oylama sonucu kabul edildi.
- ŞEHİT AİLELERİNE  KONUT  –
Belediye Meclisi’nde Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen Ankaralı Yusuf Pazar ve Hüseyin Köksal’ın ailelerine konut tahsis tahsis edilmesine ilişkin Başkanlık yazısı da oybirliği ile kabul edildi.