Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE TİYATROSU ODTÜ'DE

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları, Necip Fazıl Kısakürek’in unutulmaz eseri “Bir Adam Yaratmak” adlı oyunu ODTÜ’de Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu’nda bini aşkın öğrencinin karşısında sergiledi.

01 Mart 2013 Cuma 00:00
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE TİYATROSU ODTÜ'DE

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKENT TİYATROLARI, NECİP FAZIL’IN “BİR ADAM YARATMAK” ADLI UNUTULMAZ ESERİNİ ODTÜ’DE BİNİ AŞKIN ÖĞRENCİYE SERGİLEDİ  

BAŞKENT TİYATROLARI GENEL SANAT YÖNETMENİ İKİLER:

“OYUNU 16 YILDIR ANKARA’DA SERGİLİYORUZ AMA BURADAKİ SEYİRCİ POTANSİYELİNİN VERDİĞİ REAKSİYONU HİÇBİR YERDE GÖRMEDİK”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları, Necip Fazıl  Kısakürek’in unutulmaz eseri “Bir Adam Yaratmak” adlı 

tiyatro_odtu_330_01032013.jpg

oyunu ODTÜ’de Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu’nda bini  aşkın öğrencinin karşısında sergiledi.

Yaklaşık 3 saat boyunca ve 3 perde süren oyun, ODTÜ’lü öğrencilerden yoğun bir ilgi gördü.  

Oyunun baş aktörü başarılı ve tanınan yazar Hüsrev’i canlandıran Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir
İkiler, “Oyunu 16 yıldır Ankara’da sergiliyoruz ama inanın buradaki seyirci potansiyelinin verdiği reaksiyonu hiçbir yerde  görmedik” dedi.

“Okul ODTÜ müydü?”  diye soran Mehmet Tahir İkiler,  sözlerine , “Ortadoğu ve Balkanlar’ın en güzel seyircisisiniz”  sözleriyle devam edince, öğrenciler İkiler’i coşkuyla alkışladı.   

Büyük ilgi gören oyunun ODTÜ’ye gelmesini sağlayan ODTÜ Kitap Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi öğrenciler, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “Bir Adam Yaratmak” oyununu Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde topluca izledikleri andan itibaren okula getirme planları kurduklarını belirttiler.

Kitap Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Gülnihal Sunay, “Arkadaşlarımızdan da çok fazla talep vardı. Bu gördüğünüz Kongre Merkezi’nin en büyük salonu Kemal Kurdaş Salonu’dur. Gördük ki hınca hınç doldu ve bazı arkadaşlarımız geri dönmek zorunda kaldı. 800 kişilik salonda bini aşkın seyirci var. Muhteşem bir gece yaşadık” diye duygularını anlattı.

 -“BİR DUYGU SELİ YAŞADIM”…

ODTÜ Siyasal Bilgiler ve kamu Yönetimi Öğrencisi Ece Tural, “Oyuncular çok başarılı. Başrol oyuncusunun delirme sahneleri herhalde hayatımda izlediğim en güzel delirme sahneleriydi. Gözlerim doldu, bir duygu seli yaşadım” dedi. 

Etkinliği düzenleyen ODTÜ Kitap Topluluğu, oyun sonunda,  Necip Fazıl Kısakürek’in eserini başarıyla sahneleyen Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları adına başrol oyuncusu Mehmet Tahir İkiler’e teşekkür plaketi ve çiçek verdi.

Oyun sonrası dekorlar toplanırken bile sahneden ayrılmayan öğrencilerle hatıra fotoğrafları çektiren İkiler, bazı öğrencilere de Necip Fazıl’ın kitaplarından hediye etti. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE TİYATROSU ODTÜ'DE
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE TİYATROSU ODTÜ'DE
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE TİYATROSU ODTÜ'DE
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE TİYATROSU ODTÜ'DE
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE TİYATROSU ODTÜ'DE
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE TİYATROSU ODTÜ'DE