Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 18. Dönem Çocuk Meclisi’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nda yoğun bir gündem yaşandı.

14 Mart 2013 Perşembe 00:00
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ

ÇOCUK MECLİSİ’NİN 5. OLAĞAN GENEL KURUL

TOPLANTISI’NDA 46 ÖNERGE GÖRÜŞÜLDÜ

TOPLANTIYA KATILAN LÖSEV OKULU ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM VE DENEYİMLERİNİ ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİYLE PAYLAŞTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 18. Dönem Çocuk Meclisi’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nda yoğun bir gündem yaşandı. Sekiz komisyon tarafından hazırlanan ve kabul edildikten sonra Genel Kurul’a taşınan kararların tartışıldığı genel kurul toplantısında cocuk_meclisi_330_14032013.jpgönergelerin okunması sırasında üyeler zaman zaman tartışsa da kararların çoğu oybirliğiyle kabul edildi.

“Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Ağaçlandırma Alanına Fidan Dikilmesi”, “Çocuk Meclisi Başkanlığı’na Üç Yıl Sınırı Getirilmesi”, “Bir Dilek Tut Şenliği Düzenlenmesi”, “Engelliler İçin Geliştirilen Projelere Destek verilmesi” gibi konularda görüşlerini dile getiren ve yeni kararlar alan meclis üyeleri, toplantının sonunda, davet ettikleri LÖSEV Okulu öğrencilerini de kürsüye çağırarak, hem eğitim hem de LÖSEV deneyimlerini paylaşmalarını istediler ve kendileriyle buluşmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Toplantının ardından, 11. Dönemden bu yana gerçekleştirilmekte olan çocuk polis trafik denetimlerine yönelik, trafik semineri verildi. Bu yıl da, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden eğitim amacıyla gelen polis ağabeylerinin sunum ve açıklamalarını dikkatle izleyen çocuklar, bu renkli sunumdan büyük mutluluk duydular ve trafik denetimlerine bir an önce çıkmak için sabırsızlandıklarını belirttiler.

Nisan-Haziran döneminde, gruplar halinde gerçekleştirilecek olan trafik denetimleri, Çocuk Meclisi’nin, trafik kurallarının benimsenmesi ve tüm çabalara rağmen devam eden trafik ihlallerine karşın, kurallara uyulması konusunda farkındalık yaratması bakımından önemini ve etkisini sürdürüyor.

Çocuk Meclisi üyeleri denetimleri sırasında her yıl, trafiğin işlek olduğu noktalarda,  sürücüleri ve yayaları dikkatli olmaya teşvik ediyor, büyüklere hatırlatmalarda bulunarak, uymamakta ısrar ettikleri kuralları ısrarla hatırlatmaya ve dikkat çekmeye devam ediyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ