Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi Dalgıçlarından Uyarı:…

Büyükşehir Belediyesi Dalgıçlarından Uyarı: “Buz Tutan Sular Tuzak Gibidir, Üzerinde Gezmeyin”

10 Şubat 2012 Cuma 14:56
Büyükşehir Belediyesi Dalgıçlarından Uyarı:…

dalgic_200.jpg

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Sualtı Arama-Kurtarma Timi, karlı ve dondurucu havaya aldırmadan eğitimlerine devam ediyor.
Aşırı soğuklar nedeniyle üzeri donmuş su birikintilerinin tehlikelerine dikkat çeken dalgıçlar, buzun kırılması sonucu suya düşen kişilerin boğulma durumlarıyla karşı karşıya kalabilecekleri uyarısında bulunuyorlar.
  Ankara İtfaiyesi dalgıçları, Başkent’te yoğun bir şekilde yağan kar ve dondurucu soğuklara rağmen zinde ve daima göreve hazır olabilmek için Kesikköprü Barajı’nda eğitim dalışlarını sürdürüyorlar.
Denizlerde,  akarsularda, bataklıklarda, bulanık veya üzeri buzla kaplı sularda en zor görevleri başarıyla tamamlayan dalgıçlar, asli görevleri olan arama-kurtarma işlevini yerine getirirken, aynı zamanda birer de eğitmen olarak çalışıyorlar. Üstlendikleri görev gereği 24 saat hazır olma bilinciyle eğitimlerine devam eden Mesut Bozkurt, Salih Kurumlu, Yavuz Kökten, Bünyamin Şahin ve Levent Çeri gibi usta balıkadam ve eğitmenleri kadrosunda bulunduran Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma Timi, 3 genci daha aynı bilinçle göreve hazırlıyor.
Su Altı Arama Kurtarma Timi’nin kadrosuna girebilmek ve ağabeylerinin yanında görev almak için gecesini gündüzüne katarak çalışan Hüseyin Duran, Hasan Özkan ve Melih Yiğit, en ufak bir bilgiyi kaçırmamak için eğitimlerde pür dikkat kesiliyorlar ve yoğun çaba sarfediyorlar.
Uzman eğitmenlerinden aldıkları teorik bilgiyi, havuz ortamında gerçekleştirdikleri dalışlar ile pratik alana taşıyan 3 dalgıç adayı, kış koşullarında Kesikköprü ve benzeri ortamlarda sürdürdükleri çalışmaların ardından tek yıldız Balık Adam sertifikasına hak kazandılar. 
-“ÜZERİ BUZ TUTMUŞ SU BİRİKİNTİSİ TEHLİKELİ OLABİLİR”
Su Altı Arama Kurtarma Timi’nde görevli eğitmen balıkadam Yavuz Kökten, Türkiye’nin dört bir yanında görev yapmış deneyimli bir eleman olarak vatandaşları uyardı ve buz tutan göl, gölet, akarsu ve su birikintileri üzerinde dolaşmamaları önerisinde bulundu.
Farklı koşul ve farklı yerlerde arama- kurtarma görevi yaptıklarını hatırlatan Kökten, “Bugüne kadar denizlerde, akarsularda, bataklıklarda, bulanık sularda, üzeri buzla kaplı sularda yaptığımız çalışmalar bize gösterdi ki, donan su birikintileri her zaman kırılma tehlikesi taşır. Buz tutan su birikintisi üzerinde gezinen insanlar, kırılan buzun arasından suya düşerek boğulma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilirler. Bu nedenle vatandaşlardan buz tutmuş su üzerinde kesinlikle yürümemelerini ve dolaşmamalarını rica ediyoruz” dedi.