Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi Deprem Bölgesinde…

-BAŞKAN GÖKÇEK: “DÜN VAN’A GİDEN ARAMA VE KURTARMA EKİPLERİMİZ ÇALIŞMALARA İLK SAATLERDEN İTİBAREN DAHİL OLDU” -“BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI İLE KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ. İLK AŞAMADA BİZDEN İSTENİLEN 26 BİN EKMEĞİ BÖLGEYE GÖNDERDİK. GÜN İÇERİSİNDE DE 65 BİN ADET EKMEK, 30 BİN ADET BATTANİYE, BİN ADET KATALİTİK SOBA-UYKU TULUMU İLE 10 KAMYON İÇME SUYUNU BÖLGEYE GÖNDERECEĞİZ”

25 Ekim 2011 Salı 03:34
Büyükşehir Belediyesi Deprem Bölgesinde…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Van’da dün meydana gelen ve tüm ülkeyi yasa boğan depremin ardından afetzedelerin yaralarını sarmak için tüm imkanlarını seferber ediyor. Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma Timi, depremin ardından hemen bölgeye hareket etmiş, ilk etapta da 26 bin ekmek depremzedeler için gönderilmişti.     
       Başkan Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma Timi’nin bölgedeki kurtarma çalışmalarına katılmak amacıyla depremin duyulmasından sonra hemen Van’a hareket ettiğini belirterek, 14 kişiden oluşan arama Kurtarma Ekibi ile eğitimli 3 adet K-9 köpeğinin hava yoluyla,  24 kişilik ayrı bir ekibin de ekipmanlarıyla karayolu ile afet bölgesine gönderildiğini söyledi.
        
-BAŞKAN GÖKÇEK: “ AFAD İLE KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ”

2.jpg

Bölgeye ihtiyaç duyulan yardım ve malzemelerin en kısa sürede ulaştırılması için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile koordineli olarak çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Başkan Gökçek, şunları söyledi: 

3.jpg
          “Bugün sabah saatlerinde ilk olarak Halk Ekmek Fabrikamızda üretilen 26 bin ekmeği bölgeye gönderdik. İkinci  etapta 15 bin ekmek daha göndereceğiz. Gün içerisinde, uçak tedarik etmemiz halinde 50 bin adet ekmek desteğinde daha bulunacağız. Ayrıca AFAD’ın  bizden talep ettiği 30 bin battaniye, bin katalitik soba ve uyku tulumu ile halkın içme suyu ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla yine ilk etapta 10 kamyon içme suyunu bölgeye göndereceğiz.”         
          Depremin meydana gelmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin hemen organize olarak bölgeye ulaştığını vurgulayan Başkan Gökçek, “Ne kadar hazırlıklı olunsa da doğal afetlerin karşısında çaresiz kalınıyor.  Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yurt içinde ve yurt dışında meydana gelen bir çok doğal afet durumunda tüm imkanlarımızı kullanarak afetzedelerin yanında olduk.  Bugün de 7.2’lik depremle büyük acıların yaşandığı Van ilimizdeki afetzedelerin yaralarını sarmak için her türlü imkanlarımızı seferber ediyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda, yardımlarımızla yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.
      Başkan Gökçek, depremin meydan gelmesinin ardından çok kısa süre içerisinde arama kurtarma timlerinin yanı sıra,  karayolu ile 1 adet çok maksatlı itfaiye arozözü, 2 adet kurtarma aracı, 1 adet otobüs olmak üzere 4 adet araç ve ekipmanın da 24 kişilik ekiple yola çıktığını vurguladı.

4.jpg