Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALK İFTARLARI POLATLI'DA

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Polatlı’da yaşanan su sıkıntısının ASKİ’den kaynaklanmadığını belirterek, “Trafoların çekmediğinden dolayı su sıkıntısı yaşadınız.

16 Temmuz 2014 Çarşamba 11:59
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALK İFTARLARI POLATLI'DA

-BAŞKAN GÖKÇEK:
“BU BİZİM BİRLİKTE YAPTIĞIMIZ İLK İFTARIMIZ. İNŞALLAH 5 SENE BOYUNCA HER İFTARDA DA BİRLİKTE OLURUZ"
"BİLESİNİZ Kİ POLATLI’DAKİ SU SIKINTISI ASKİ’DEN KAYNAKLANMIYOR”
“KURU SOĞAN TESİSİNİ ÖNÜMÜZDEKİ YIL İÇERİSİNDE POLATLIMIZA KURMAK İSTİYORUZ. İLÇEYE EĞLENCELİ BİR PARK KAZANDIRACAĞIZ”

iftar_polatli.jpgBüyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Polatlı’da yaşanan su sıkıntısının ASKİ’den kaynaklanmadığını belirterek, “Trafoların çekmediğinden dolayı su sıkıntısı yaşadınız. Enerji gelmeyince de su veremiyoruz. Susuzluktan değil, enerji olmadığından ama dün gece yarısı itibariyle sorunu çözdüler ve inşallah bundan sonra böyle bir sıkıntı olmaz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen Halk iftarları, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katılımıyla Polatlı’da devam etti.
Polatlı Meydanı’nda düzenlenen iftar yemeğine MHP'den seçilen Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya da katıldı. Başkan Gökçek, Polatlı’da ilk kez böyle bir Halk İftarı düzenlediklerini belirterek, “Bu bizim birlikte yaptığımız ilk iftarımız. İnşallah 5 sene boyunca her iftarda da birlikte oluruz" diye konuştu.
Başkan Gökçek, seçim döneminde söz verdikleri gibi hemen çalışmalara başladıklarını, Polatlı merkezde asfalt çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi. Son günlerde Polatlı’da yaşanan su sıkıntısı ile ilgili bilgiler de veren Başkan Gökçek, sıkıntının ASKİ kaynaklı olmadığını belirterek, şunları söyledi:
“Birkaç gün su sıkıntısı çekmişsiniz. O su sıkıntısından benim evvelki gün haberim oldu ve hemen müdahale ettim. Ettikten sonra öyle zannediyorum ki bugünden itibaren sularınızı aldınız. Bilesiniz ki ASKİ’den kaynaklanan bir şey değil. Bu sene kuraklık dolayısıyla vatandaşımız suya çok asıldığı için trafoların çekmediğinden dolayı su sıkıntısı yaşadınız. Enerji gelmeyince de su veremiyoruz. Susuzluktan değil enerji olmadığından ama dün gece yarısı itibariyle sorunu çözdüler ve inşallah bundan sonra böyle bir sıkıntı olmaz. Böyle bir sıkıntı olursa en kötü ihtimal buraya dev bir jeneratör getirir koyar su kesintilerini önleriz. Bundan da hiç endişeniz olmasın yeter ki haberimiz olsun.”

-BAŞKAN GÖKÇEK’TEN MÜJDELER –
Vatandaşlara yatırımlar konusunda müjdeler veren Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ben size birkaç müjde vermek istiyorum. Orman ve Su İşleri Bakanı ile görüştüm. Gökpınar Barajı çalışmalarına Allah izin verirse bu sene değilse, önümüzdeki sene içerisinde mutlaka başlanacak. Sayın Bakan etüt çalışmaları ile ilgili talimat verildiğini söyledi ve inşallah ihalesini bu sene yaparız. İnanıyorum ki Polatlı’nın su sorunu çok ciddi anlamda halletmiş oluruz. Söz inşallah bizim dönemimizde bunu yapacağız.
Polatlı’nın merkezinde 83 km kanalizasyon şebeke inşaatına başlıyoruz. İhalesi yapıldı. Atık su arıtma tesisi inşaatını yapıyoruz. 3 adet de atıksu tank inşaatı yapacağız. Bunun kapsamında ayrıca yüzük başı pompalarının başı değişecek. 26 km’lik su dağıtım şebekesindeki aspes borularının tamamı değişecek. Kuyulardan içme suyu arıtma tesisine iletme hattı yapılacak. Ve inşallah ana terfi istasyonuna yeni pompalar monte edilecek. Bu da bizim başlamak üzere olduğumuz bir hizmet.”

-POLATLI’YA PARK -
İftardan sonra Polatlı’ya yapılacak olan hizmetleri anlatmaya devam eden Başkan Gökçek, “Polatlımıza piknik yapabileceğiniz ve oyuncakları da son derece modern olan sıradan değil çok daha değişik olan, çocuklar için hatta aileleri, velileri ile birlikte binebileceği oyuncakların olacağı eğlenebileceği bir park yapmak istiyorum. Tek sorun yer. İnşallah Mürsel Başkan ile yer sorunu çözersek bu sene içerisinde onu da halledeceğim” dedi.

-BUGSAŞSPOR-
Seçimlerden önce bir söz verdiklerini ve Bugsaşspor’u Polatlı’ya vermek istediklerini hatırlatan Başkan Gökçek, “Seçimlerde size bir söz vermiştik. Demiştik ki, 'Bugsaşspor’u size verelim Polatlı Spor olsun. Ananızın ak sütü gibi helal olsun. Seçim sonrası gelin alın' dedik ama gelip almadınız. Burada bir yönetim çıkmadı, kabahat benim değil bilesiniz. Yarın kurun yönetimi hemen Bugsaş sporu alın götürün” dedi.

-KURU SOĞAN TESİSİ-
Konuşmasına yapılacak hizmetleri anlatarak devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Polatlı’ya kuru soğan tesisi kurmak istediklerini de belirterek, “Sizlere verdiğimiz bir başka sözümüz var o sözümüzün üzerinde de etüt çalışmalarımız devam ediyor. Ümit ediyorum ki Ekim ayı içerisine Bakanlıkla da bu konu hakkında anlaşacağız. Gelecek sene de bunu yapmaya çalışacağız. Özellikle kuru soğan tesisini mutlaka önümüzdeki yıl içerinde Polatlı’mıza kurmak istiyoruz. Bizim arkadaşlarımız etüt çalışmalarını bitirmek üzere” diye konuştu.
Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya da Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile marka şehir olmak istediklerini belirterek, “Bu güzel iftar sofrasında bizleri buluşturan sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Ve inanıyorum ki Polatlımız Büyükşehir Belediyemizin gücü ve Polatlı Belediyesi’nin enerjisi ile önümüzdeki yıllarda çok önemli projelere imza atacak. Marka şehir Polatlıyı inşa edeceğiz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALK İFTARLARI POLATLI'DA
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALK İFTARLARI POLATLI'DA
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALK İFTARLARI POLATLI'DA
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALK İFTARLARI POLATLI'DA
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALK İFTARLARI POLATLI'DA
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALK İFTARLARI POLATLI'DA
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALK İFTARLARI POLATLI'DA
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALK İFTARLARI POLATLI'DA
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALK İFTARLARI POLATLI'DA
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALK İFTARLARI POLATLI'DA