Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararları…

- Başkent Doğalgaz’ın Büyükşehir Belediyesi, Ego ve Belediye Şirketlerine Ait Yüzde 20’lik Hissesinin Satışının Hızlandırılması İçin Belediye Başkanlığı’na Ek Yetki Verildi

12 Nisan 2011 Salı 02:51
Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararları…

Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Başkent Doğalgaz’ın Büyükşehir Belediyesi, EGO ve belediye bünyesinde faaliyetlerini yürüten şirketlere ait iştirak hisselerinin satışıyla ilgili yapılacak iş ve işlemlerin hızlandırılması için ek yetkilere sahip olacak.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin nisan ayı toplantıları Belediye Meclis Salonu’nda yapılan oturumlarla devam ediyor.
Kentin ekonomik, kültürel ve sosyal hayatı ile imarına ilişkin önemli kararların alındığı Belediye Meclisi’nin son oturumunda, yüzde 80’i geçtiğimiz aylarda özelleştirilen Başkent Doğalgaz’ın Büyükşehir Belediyesi, EGO ve belediye bünyesinde faaliyetlerini sürdüren şirketlere ait yüzde 20’lik iştirak hissesinin satışına ilişkin daha önce alınan karara ek yapıldı.

1.JPG
Özelleştirmeye yönelik kararın gereklerinin, yapılacak iş ve işlemlerin yerine getirilmesi, uygulama ve ihale sürecinin hızlandırılması için ek yetkilere ihtiyaç duyulduğu belirtilen Başkanlık Yazısı gündeme alınarak oy çokluğu ile kabul edildi. Karara göre, ihale komisyonu olarak Ankara Büyükşehir Belediye Encümeni görev yapacak ve fiyat tespit komisyonu kurulacak.
Ayrıca, yeni karar doğrultusunda, satış sonucunda özelleştirmeyle ilgili yetkili ihale komisyon kararının onaylanması, bütün bu işlemleri yapmak, ihale komisyonu kurmak, bu komisyonlara üye atamak ya da atanacak üyeleri onaylamak, satış sonrası alınacak ihale komisyon, belediye encümen kararlarını ile sürece ilişkin her türlü iş ve işlemleri gerektiğinde onaylamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı yetkili olacak.
Toplantıda ayrıca Bahçelievler’de bulunan ünlü Tatar Şair Abdullah Tukay’ın ismini taşıyan caddeye, sanatçının büstünün yerleştirilmesine de karar verildi. Başkanlık yazısıyla meclis gündemine gelen öneri oybirliği ile kabul edildi. Yazıda, TÜRKSOY Daimi Konseyi 27. Dönem Toplantısında Türk Dili Konuşan Ülkeler Kültür Bakanları tarafından 2011 yılının ünlü şair “Abdullah Tukay Yılı” olarak ilan edildiği hatırlatılarak, Tataristan Kültür Bakanlığı’nın Bahçelievler’de bulunan Abdullah Tukay caddesine koyulmak üzere bir büst hediye etmek istediği belirtildi. Büstün, Tataristan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Kültür Bakanı Ziyla Valeyeva tarafından 28 Mayıs 2011’de tarihinde açılması planlanıyor.