Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi’nden, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne Fotoğraf Sergisi…

-“Fedakar Öğretmenlerimizin Fotoğrafları ve Basında Yer Alan Haberleri Sergisi” Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde Ankaralıların Ziyaretine Açıldı

24 Kasım 2010 Çarşamba 05:58
Büyükşehir Belediyesi’nden, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne Fotoğraf Sergisi…

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Fedakar Öğretmenlerimizin Fotoğrafları ve Basında Yer alan Haberleri Sergisi”, Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde vatandaşların ziyaretine açıldı.

1.JPG
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması kapsamında Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde açılan sergide, öğretmenlerimizin  Cumhuriyetimizin kuruluş ve gelişmesine katkılarını gösteren fotoğrafları ile öğretmenler hakkında basında çıkan çeşitli gazete küpürleri sergileniyor.   
“Fedakar Öğretmenlerimizin Fotoğrafları ve Basında Yer alan Haberleri Sergisi”nin açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet  Recep Tekcan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kuruluş yıllarındaki eğitim sürecini anlatmayı hedefledik. Ulu Önder Atatürk’ün öğretmenlerle, öğrencilerle çektirdiği fotoğrafların da bulunduğu 58 siyah beyaz fotoğrafı bugüne aktarırken, eğitim için her türlü fedakarlığa katlanan öğretmenlerin basında çıkan öykülerini de gazete kupürleri olarak derledik” dedi.
Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar ise, öğretmenlerin Türk gelenek ve kültüründe anne ve baba kadar büyük önemi  olduğuna vurgu yaparak, geleceğimizi güneş gibi aydınlatan öğretmenlerimizin gününün kutlu olmasını diledi. Ardından açılış kurdelesi tüm bürokratlarla birlikte kesilerek sergi halkın ziyaretine  açıldı.

2.jpg
 “Atatürk Kayseri’de Yeni Türk Harflerini Öğretirken (1926), Atatürk İzmir Erkek Lisesinde (1931), Atatürk Adana İsmet Paşa Kız Enstitüsünde (1937), Erzurum Şehir Yatı Mektebi Öksüz Yurdu (1921) ve İstanbul Kabataş Lisesi (1926)” başlıklarını da taşıyan 58 adet siyah beyaz fotoğrafın bulunduğu sergi 29 Kasım Pazartesi gününe kadar açık kalacak.