Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi’nden Bir İlk Daha…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KALİGRAFİ (GÜZEL YAZI YAZMA SANATI) KURSLARI BAŞLATTI -KURSLAR 81 “GÜZEL YAZI” SEVDALISINI BİR ARAYA GETİRDİ

30 Ocak 2012 Pazartesi 13:45
Büyükşehir Belediyesi’nden Bir İlk Daha…

kaligrafi_200.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez başlattığı “Kaligrafi Kursları” (Güzel yazı yazma sanatı) ilgi görüyor.
İnsanların, artık eline kalem alıp yazı yazmaktan üşendiği,  mektup veya tebrik kartı atmayı nerdeyse unuttuğu ve her tür iletişiminin elektronik ortamdan sağlandığı günümüzde kurslar, hat sanatı gibi tarihi çok eskilere dayanan güzel yazı yazma “Kaligrafi” sevdalısı 81 kişiyi bir araya getirdi.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nca düzenlenen Kaligrafi kurslarında eğitim veren Serdar Kipdemir, “Kaligrafi nedir?” sorusuna “Hayalinizi kaleminizle kağıt üzerine dökmenizdir” karşılığını veriyor.
Bilgisayar dünyasının insanları tembelleştirdiği için el yazısı pratiğine gereken önemin verilmediğini vurgulayan Kipdemir, “Kaligrafi, insanlar için eşsiz bir hobidir. Bu güzel yazı yazma sanatı ile yaratıcılık ruhunuzun sınırlarını zorlar ve inanılmaz güzel eserlerin altına imzanızı atabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey hayal etmek ve bu hayalinizi kaleminizle kağıt üzerine dökmeniz olacaktır” diyor.

-“SABIR-DİKKAT VE İTİNA”

kaligrafi_100.jpg

Güzel yazı sanatını merak edip öğrenmek isteyen, duyan ve geliştirmek isteyen her yaştan Başkentlinin, ilk kez düzenlenen Kaligrafi kurslarına yoğun bir talep gösterdiğini ifade eden Kipdemir, Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde bu yıl 81 kursiyer ile haftanın 4 günü çalıştıklarını ve kursiyerlerin 2 ay içinde büyük bir gelişme kaydettiğini söylüyor. Zerefşan Nakışhanesi’nde başlayan kaligrafi kursu sayesinde isteyen herkesin, öğretmen desteği ile dekoratif yazı yazmayı öğrenebileceğini belirten Kaligraf Kipdemir’e göre, bu sanatın temel ilkesi “Sabır, dikkat ve itina.”
-“CUMHURBAŞKANI GÜL’ÜN YAZISI BENİ ÇOK ETKİLEDİ”
Kaligrafi kursuna giden gençlerden, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Mehmet Karadaş, gerçekte yazısının çok kötü olduğunu belirterek, “Televizyonda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Anıtkabir Şeref Defteri’ne yazdığı yazıyı görmüş ve o güzel yazıdan çok etkilenmiştim. Araştırınca Cumhurbaşkanı Gül’ün de kaligrafi kursuna gittiğini öğrendim ve bu sanatı öğrenmeyi hedef olarak belirledim” dedi.
Bir kamu kuruluşunda çalışan Murat Kaya, gençleri kahve köşelerinden, internet kafelerden kurtulmaları için kurslara davet ederek, vatandaşlara böyle güzel bir olanağı ücretsiz sunan Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür etti.
12 yıl önce Telekom’dan emekli olarak Ankara’ya yerleştiğini anlatan Nuran Kürklü, “Sanata çok meraklıyım. Resim yapıyordum ama artık yazım da güzelleşiyor” diye duygularını belirtti.
Belediye otobüsünde kurs afişlerini görünce soluğu Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde aldığını söyleyen üniversite öğrencisi Çiğdem Tekin gibi ev hanımı Dilek Özdoğan da sıkıntılı bir gününde Metro’da gözünün kurs afişine takıldığını ve katıldığı kursta çok mutlu olduğu anlattı.