Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi’nden Gece Temizliği…

-Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Ekipleri, Cadde Ve Bulvar Kaldırımları İle Geçitleri Geceleri Sessiz Sedasız Temizliyor - Kent Estetiği Daire Başkanı Öksüz: “Geceleri Ankara’yı Güne Yeniden Hazırlıyoruz”

18 Haziran 2010 Cuma 08:02
Büyükşehir Belediyesi’nden Gece Temizliği…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ekipleri, Başkentlilerin daha temiz bir güne “merhaba” diyebilmeleri için kaldırım ve geçitleri geceleri sessiz sedasız temizliyor.
Gündüz yoğun olarak kullanılan bulvar ve cadde kaldırımları ile alt ve üst geçitler gece boyu spreylerle yazılmış yazılardan arındırılıyor, çöp ve atık maddelerden temizleniyor, bir baştan bir başa süpürülüyor, asansörlerin bakım ve tamiri yapılıyor.
-DAHA TEMİZ BİR GÜNE MERHABA

2.jpg
Büyükşehir Belediyesi olarak trafiğin aksamaması için özellikle gündüz nüfusun yoğun olduğu bölgelerde temizlik işlemlerini gece yapmayı tercih ettiklerini anlatan Kent Estetiği Daire Başkanı Ömer Öksüz, “Geceleri Ankara’yı güne yeniden hazırlıyoruz” dedi.
Kuğulu Kavşağı’ndan Ulus Meydanı’na kadar olan bölümün 15 günde bir temizlendiğini kaydeden Öksüz, şöyle konuştu:
“Gündüz temizlikten yeterli verimi alamadığımız için ekiplerimizin çoğunluğunu geceye çektik. Şu anda 100 kişi ile çalışıyoruz. Hem yaya üst geçitleri hem tünellerde yıkama yapılıyor, cam bariyerler siliniyor, kaldırım kenarları süpürülüyor. Gündüzleri yazılmış yazılar temizleniyor.”
Başkentlilerin sabah sokağa çıktığında daha temiz bir güne “merhaba” demeleri için çaba sarf ettiklerini kaydeden Öksüz, tamir ve bakım ekiplerinin de gece boyunca çalıştığını dile getirdi. Yaya üst geçitlerindeki asansörleri çalışır vaziyette tutmak için geceleri tek tek kontrol ettiklerini söyleyen Öksüz, gündüzleri de kaldırımların bakım ve onarımı için 23 ekibin görevlendirildiğini ifade etti.
- “BU KENT HEPİMİZİN”
Kentin ortak kullanım alanlarını daha temiz tutabilmek için herkesi duyarlı olmaya çağıran Öksüz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Orta refüjlerdeki çiçeklerin altından ellerimizle sigara izmariti, çöp topluyoruz. Engelliler, yaşlılar, hamileler için yapılan asansörlerin her gün 4-5 tanesi arızalanıyor. Kaldırım üzerine park eden araçlar nedeniyle kaldırım taşları kırılıyor. Bu kent hepimizin kentidir. Hep beraber yaşıyoruz. Hep beraber yaşıyorsak bu kentte hepimizin aynı duyarlılığı göstermesi gerekiyor. Lütfen ortak kullanım alanlarını daha temiz daha dikkatli kullanalım.”