Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi’nden Kar Uyarısı…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BEKLENEN YOĞUN KAR YAĞIŞINA KARŞI VATANDAŞLARI KIŞ KOŞULLARINA UYGUN OLMAYAN ARAÇLARLA TRAFİĞE ÇIKMAMALARI KONUSUNDA UYARDI -KAR YAĞIŞINA KARŞI GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BAŞKENTİN 40 NOKTASINDA KARLA MÜCADELE ARAÇLARINI BEKLETEREK GEREKLİ MÜDAHALELERDE BULUNUYOR

10 Ocak 2012 Salı 16:41
Büyükşehir Belediyesi’nden Kar Uyarısı…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentte beklenen yoğun kar yağışına karşı vatandaşları kış koşullarına uygun olmayan araçlarla trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, bugünden başlamak üzere Ankara’da yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar yağışına karşı gerekli önlemleri alan Büyükşehir Belediyesi, sürücülerden zorunlu olmadıkları sürece trafiği çıkmamalarını ve toplu taşım araçlarını tercih etmelerini önerdi. 
Kar ve buzlanma ihtimaline karşı gerekli önlemlerin alındığını belirten Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, karla mücadele kapsamında 40 noktada karla mücadele araçlarının (unimog) bekletilerek, gerekli müdahalelerde bulunduğunu belirttiler. 
Meteorolojiden verilen bilgilere göre, kar yağışının bu hafta etkili olmasının beklendiğini belirten yetkililer, bugün başlayan kar yağışı için karla mücadele araçlarının Havalanı Yolu, Hasköy, Kepekli, Konya Yolu, Eskişehir Yolu, Samsun Yolu, İstanbul Yolu, Cinnah Caddesi, Atatürk Bulvarı, Turan Güneş Bulvarı, Yenimahalle Şentepe, Keçiören ve Mamak başta olmak üzere bir çok noktada bekleme yaptıklarını söylediler.
Yetkililer, ekip ve ekipmanların Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan ana cadde ve bulvarları ile otobüs ring yolları ve genişliği 12 metreden büyük sokaklar ile kaldırımları kar ve buzdan temizleyeceklerini belirttiler.