Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi’nden Kar Yağışı ve Buzlanma Uyarısı…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE YETKİLİLERİ, DÜN GECE BAŞLAYAN VE BU GECE YARISINA KADAR DEVAM EDECEK OLAN KAR YAĞIŞI VE BUZLANMAYA KARŞI BAŞKENTLİLERİ UYARDI -“AŞINMIŞ LASTİKLER VE ZİNCİRSİZ ARAÇLARLA TRAFİĞE ÇIKMAYIN” -“MÜMKÜN OLDUKÇA TOPLU TAŞIM ARAÇLARINI KULLANIN”

16 Ocak 2012 Pazartesi 12:25
Büyükşehir Belediyesi’nden Kar Yağışı ve Buzlanma Uyarısı…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, dün gece başlayan bu gece de devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanmaya karşı Başkentlileri dikkatli olmaları konusunda uyardı. 
Büyükşehir Yetkilileri, Meteoroliji Genel Müdürlüğü’nden  alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışının bu gece saat 01.00’a kadar devam edeceğini, hava sıcaklığını eksi 5 dereye kadar düşmesinin beklendiğini belirttiler.
Yetkililer, Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ekipleriyle kent trafiğinin aksamaması için karlanma ve buzlanmaya karşı her türlü önlemi aldığını kaydederek, “sürücülerden gece ve gün boyunca dikkatli olmasını rica ediyoruz. Aşınmış lastikler ve zincirsiz araçlarla trafiğe çıkmamalarını öneriyoruz. Mümkün oldukça toplu taşıma araçlarını kullanmalarını, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını istiyoruz” dediler.
Hava sıcaklığının eksilerin altında olması nedeniyle buzlanmanın gelecek hafta sonuna kadar devam edeceğinin altını çizen yetkililer, belediyenin aldığı önlemlerin yanı sıra kişisel olarak alınacak önlemlerle kazaların önüne geçilmiş olacağını kaydettiler.
Yetkilileri, Büyükşehir Belediyesi’nin kar ve buzla mücadele araçlarının Başkentin 55 farklı noktasında çalışmalarını sürdüğünü de sözlerine eklediler.