Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi’nden Pakistan’a Yardım Seferberliği…

-Pakistan’a, 8 Ekim 2005’de Meydana Gelen Deprem Felaketinde 1 Milyon Battaniye ve Mobil Ekmek Fırını Hediye Eden Büyükşehir Belediyesi Sel Felaketinde de Ülkeye Yardım Eli Uzatıyor - Büyükşehir Belediyesi, Pakistan’da Yaşanan ve Çok Sayıda Vatandaşın Hayatını Kaybettiği Sel Felaketi İçin Halk Ekmek Fabrikası’nın 4 Mobil Fırınını Gönderme Kararı Aldı -Büyükşehir Belediyesi, Açlıktan Çocukların Ölmeye Başladığı Bölgeye 75 Ton Gıda Malzemesi Yardımında da Bulunacak -Yardım Kampanyasıyla İlgili Açıklama Yapan Başkan Gökçek: “Ankara Genelinde Büyükşehir Belediyesi Olarak Yardım Kampanyası Başlatıyoruz. Birincisi Temiz, Az Kullanılmış Ya da Kullanılmamış, Sağlam Giysileri ve Battaniyeleri Bölgeye Ulaştıracağız” “Özellikle Vurguluyorum, Bu Yardımları Ankaralılar Adına gönderiyoruz. Ankara’da Vergi Veren Herkesin Pakistan’a Bir Katkısı ve Müşterek Bir Hayrı Dokunmuş Olacak”

20 Ağustos 2010 Cuma 02:47
Büyükşehir Belediyesi’nden Pakistan’a Yardım Seferberliği…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Temmuz ayı sonunda başlayan muson yağmurlarıyla tarihinin en büyük sel felaketine maruz kalan Pakistan’a yardım eli uzatıyor. Sadece Türkiye genelinde değil, yurtdışında gerçekleşen her türlü afet sonucu yaşanan felaketlere koşan Büyükşehir Belediyesi, bir kez daha Pakistan’ın yardımına yetişecek.

1.JPG
Pakistan’da 8 Ekim 2005 yılında meydana gelen deprem felaketinden sonra bölgeye 1 milyon battaniye ve seyyar fırın gönderen Büyükşehir Belediyesi, bu kez de sel felaketinde mağdur olan Pakistanlıların imdadına yetişmek için hazırlıklara başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Pakistan’a gönderilmek üzere Ankara genelinde yardım kampanyası başlatacaklarını kaydederek, “Büyükşehir Belediyesi olarak 75 tonluk gıda ve temizlik malzemesinin yanı sıra yine 4 adet Mobil Halk Ekmek Fırınlarımızı Pakistan’a gönderiyoruz. Ayrıca yine Ankara genelinde vatandaşlarımızdan toplayacağımız temiz, az kullanılmış ya da kullanılmamış, sağlam giysileri ile battaniyeleri ve oyuncakları bölgeye ulaştıracağız” dedi.
-BÜYÜK FELAKETLERİN YARDIM MELEĞİ BÜYÜKŞEHİR

2.jpg


Sadece Türkiye genelinde değil, yurtdışında da meydana gelen her türlü doğal afet sonrası anında yardım elini uzatan Büyükşehir Belediyesi, daha önce deprem felaketinde yardıma koştuğu Pakistan’a bir kez daha yetişiyor.
Pakistan’ın tarih boyunca Türkiye’nin yanında yer aldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Pakistanlı kardeşlerimiz, Türkiye'nin kurtuluş mücadelesi verdiği yıllarda kollarındaki altın bileziklerini çıkarmış, para toplamış, ellerinde ne var ne yoksa ortaya koyup bize destek olmuşlardır. Türkiye’nin yaşadığı en büyük doğal afet olan 19 Ağustos depreminde de yardımımıza ilk koşan ülkelerden biri de Pakistan’dır” diye konuştu.
Muson yağmurlarının tetiklediği ve şu ana kadar 2 bine yakın Pakistanlının yaşamını yitirdiği ve 4 milyon insanın evsiz kaldığı büyük sel felaketinin ardından bu kardeş ülke için hemen harekete geçtiklerini kaydeden Başkan Gökçek, “Bölgede tarihinin en büyük sel felaketi oldu. Milyonlarca insan şu anda perişan. Onunla ilgili olarak çok ciddi girişimlerimiz oldu. Bu Ramazan münasebetiyle elimizde stokladığımız gıda malzemelerini öncelikli olarak Pakistan’a göndermeyi düşündük. Bu kapsamda da Ankaralılar ve Türkiye adına 75 ton gıda malzemesi gönderiyoruz. Bunun bir kısmı uçaklarla bir kısmı da TIR’larla gidecek” dedi.
-GİYSİ, BATTANİYE VE OYUNCAK YARDIMI
Konuyla ilgili olarak Ankara Valisi Alâaddin Yüksel ile görüştüğünü ve büyük bir yardım kampanyası başlatılması için çalışmalara başlanıldığını kaydeden Başkan Gökçek, şu bilgileri verdi:
“Bu yardım kampanyasında vatandaşlarımızdan iki şey toplayacağız. Birincisi bol miktarda giyecek isteyeceğiz. Özellikle vatandaşlarımızın yaş sınırı ve cinsiyet olmaksızın az kullandığı ya da hiç kullanmadığı, temiz, sağlam ve rahatlıkla giyilebilecek giysileri ve battaniyeleri toplamak istiyoruz. İkincisi de orada bir yığın çocuk var. Bu çocukların çoğu zaten hayatında oyuncak görmemiştir. Ankara’da yaşları büyümüş çocukların arka tarafta kalmış bir yığın oyuncağı olan evler var. Kullanılmayan ne kadar sağlam ve kullanışlı oyuncak varsa toplamak istiyoruz. Bir de zaten hükümetimizin açtığı ve bizim de açıp oraya devredeceğimiz nakdi para yardımı hesapları olacak. Nakdi yardımda bulunmak isteyenlere de bu banka numaralarını vereceğiz.”
-4 ADET MOBİL FIRIN

3.jpg
Bu kampanyanın süratle yapılacağını ve Türkiye’de böyle bir kampanyayı başlatan ilk belediye olacaklarının altını çizen Başkan Melih Gökçek, “Ayrıca gene özellikle sel felaketleri ve doğal afetlerde kullanmak için yaptırdığımız mobil fırınlarımız var. Bundan bir tanesini biz bir önceki Pakistan’daki felaket dolayısıyla göndermiştik. O zaman 1 milyon battaniye de yollamıştık. Şimdi de nasip olursa 24 saatte 15 bin ekmek üreten 4 mobil fırınımızı buraya yollayacağız ve Pakistan’a hibe edeceğiz. İlk önce fırınların başında bizim ekmek yapan elemanlarımızı görevlendireceğiz ve 15 gün veya 1 ay boyunca Pakistanlı görevlilere kullanmayı öğreteceğiz. Sonra da bu mobil fırınlar orada kalacak” diye konuştu.
- ANKARA’DA VERGİ VEREN HERKESİN BİR KATKISI OLMUŞ OLACAK
Dört adet mobil fırının günde 60 bin ekmek üretebileceğini ve bunun da çok önemli bir imkan olacağını kaydeden Başkan Melih Gökçek, “Özellikle vurguluyorum ki, biz bu yardımları Ankaralılar adına gönderiyoruz. Ramazan ayında, inşallah Ankaralılar adına bu hayrı yapmış olacağız. Ankara’da vergi veren herkesin Pakistan’daki afetzedelere bir katkısı olmuş olacak ve herkesin müşterek bir hayrı dokunmuş olacak” dedi.