Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi’nden Vergi Uyarısı: “Tabela Vergisinde Son Gün 1 Kasım”

28 Ekim 2010 Perşembe 01:30
Büyükşehir Belediyesi’nden Vergi Uyarısı: “Tabela Vergisinde Son Gün 1 Kasım”

Cadde, bulvar ve meydanlar ile bu alanlarda cephesi bulunan binalar üzerindeki her türlü ilan ve reklamların vergileri ile asma, tahsis ve bakım ücretlerine ait ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım 2010 tarihinde sona eriyor.
Esnafın cezalı duruma düşmemesi için ödemelerin zamanında yapılmasını isteyen Büyükşehir Belediyesi Gelir Şube Müdürü Hüseyin Doran, ilan ve reklam vergisinin ikinci taksit ödemelerinin 1 Kasım 2010 günü mesai bitimine kadar Hipodrum Caddesi No:5’te bulunan Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı veznesine ödenmesi gerektiğini söyledi.
5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun, belediyeye ilan ve reklam vergisi hususunda vermiş olduğu yetkiye istinaden 2005 yılından bu yana mücavir alan sınırları içinde cadde, bulvar ve meydanlar üzerinde işyeri olan esnafların anons, ilan ve görevli memurlarla bilgilendirildiğini belirten Hüseyin Doran, Tabela denetimlerinin artırıldığını belirtti. Doran, Ankara mücavir alan sınırları içinde ilan ve reklam vergisi kaydını yaptırmamış hiçbir esnafın kalmayacağını belirterek, esnafların kontrol ve denetim için gelen görevli memurlara yardımcı olmaları gerektiğini söyledi.
Hüseyin Doran, cadde, bulvar ve meydanlar üzerinde bulunan işyerlerine ait ilan ve reklam vergisi hususunda her türlü yetkinin Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu belirterek, esnafların ilçe belediyelerine kayıt yaptırmamaları gerektiğine dikkat çekti.
Ayrıca cadde ve bulvarlara köşe olan ve sokak girişi bulunan binalar üzerindeki her türlü reklam vergilerinde yetkili belediyenin Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirten Hüseyin Doran, bu alanlarda ilçe belediyesinin ilan ve reklam vergisi tahsil etme ve esnafları bu doğrultuda denetleme yetkisi bulunmadığını söyledi. Esnafların sağduyulu olmasını isteyen Hüseyin Doran şikayetlerin Gelir Şube Müdürlüğüne ait olan 507 27 83, 507 27 86, 507 27 87, 507 27 94 ve 507 14 69 nolu telefonlara yapılabileceğini belirtti.


REKLAM VERGİSİ KAPSAMINDA BULUNAN UNSURLAR
1-İşyeri yüzeyine takılan tabelalar
2-İşyeri çatısına konulan tabelalar (totem)
3-İşyeri önüne veya kaldırım üzerine konulan tabelalar (totem)
4-Kampanya veya indirim günleri kapsamında işyeri
camlarına yapılan stiker veya vinil türü yapıştırmalar
5-İşyeri ön cephesi veya sağır duvara yapılan yazı, resim, çizim, boyama, logo türü işyerini tanıtan giydirmeler
6-İşyerlerinin dönemlik olarak çıkarmış oldukları ve ürünlerin tanıtılmış olduğu broşür ve insörtler
7-Market ve mağazaların müşteri taşıma araçları üzerinde
bulunan yazı ve tanıtıcı resimler (araç üstü reklam)
8-İşyeri yüzeyine veya yol boylarına konulan bez, branda türü tanıtım afişleri