Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi’ne Stratejik Başarı Ödülü Verildi...

- Başkan Gökçek, Eğitim ve Yönetimde Politika Analizleri ve Stratejik Araştırmalar Derneği’nin İkincisini Düzenlediği Ülkemizin En İyi Stratejik Yönetim ve Uygulama Yapan Kurumlar Yarışmasının Ödül Töreninde Büyükşehir Belediye Başkanlığı Dalında Birincilik Ödülünü Aldı - Yarışmanın Yerel Yönetime Bağlı Kurumlar Dalında Birincilik Ödülü Aski Genel Müdürlüğü’ne Verilirken, Ego Genel Müdürlüğü de Jüri Özel Ödülüne Layık Görüldü - Başkan Gökçek: “Ankaramız ve Ülkemiz İçin Daha Çok Çalışacağımıza Söz Veriyorum”

28 Aralık 2010 Salı 12:10
Büyükşehir Belediyesi’ne Stratejik Başarı Ödülü Verildi...

Ankara Büyükşehir Belediyesi 2010 yılına stratejik yönetim ve uygulama alanında aldığı önemli bir ödülle veda ediyor.
Eğitim Ve Yönetimde Politika Analizleri Ve Stratejik Araştırmalar Derneği (EYPASAD) tarafından “Büyükşehir Belediye Başkanlığı” dalında “Yılın En İyi Stratejik Yönetim ve Uygulama Yapan Kurumu” ödülü Rixos Otel’de düzenlenen törenle Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e verildi.

1.JPG
Dernek, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ Genel Müdürlüğü’nü “Yerel Yönetime Bağlı Kurum” dalında en iyi stratejik yönetim ve uygulama yapan kurum olarak belirlerken, EGO Genel Müdürlüğü’ne de jüri özel ödülünü verdi.
Akademisyenler ve çeşitli kamu kurumlarında çalışan üst düzey bürokratlar tarafından 2005 yılında kurulan Eğitim ve Yönetimde Politika Analizleri ve Stratejik Araştırmalar Derneği (EYPASAD) düzenlediği bir yarışma ile 2010 yılının en iyi stratejik yönetim ve uygulama yapan kurumlarını belirledi. Türkiye’de kurumsal gelişim çalışmalarını özendirmeyi, emsallerine göre üstün başarı gösteren kurumları ödüllendirmeyi amaçlayan yarışma kapsamında, Prof. Dr. Mustafa Kurt başkanlığında oluşturulan jüri tarafından stratejik yönetim, liderlik, finansal sonuçlar, personel ve fiziki kaynakların yönetimi, toplumsal sonuçlar ve iç kontrol standartları uygulamaları incelendi.
- “DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUM”

2.jpg
Yarışmanın ödül töreni, geniş bir katılım ile Rixos Otelinde düzenlendi. Bu yıl ikincisi düzenlenen “Yılın En İyi Stratejik Yönetim ve Uygulama Yapan Kurumu” sıralamasında, “Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı” dalında ödüle layık görülen Ankara Büyükşehir Belediyesi adına ödülü Başkan Melih Gökçek aldı. Ödülünü Jüri Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kurt’tan alan Başkan Gökçek, sahneye, “Dünya kentleri arasında yüksek yaşam kalitesine ulaşmış, Türkiye’nin parlayan yıldızı, Avrupa standartlarında ödüllendirilen Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara’nın bu hızlı gelişimini sağlayan, hızla AB standartlarına yükselmesini sağlayan Başkan Melih Gökçek” anonsuyla davet edildi. Ödül takdimi sonrasında kısa bir konuşma yapan Başkan Gökçek, “Böyle bir ödüle layık gördükleri için dernek yetkililerine ve yarışmayı düzenleyen bilim adamlarına teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Ankaramıza ve ülkemize layık olabilmek için daha çok çalışacağımıza söz veriyorum. Saygılarımı sunuyorum” dedi.
- ASKİ YILIN EN İYİ YEREL YÖNETİME BAĞLI KURUMU
Bakanlık, müstakil kurum ve kuruluş, il özel idareleri, üniversite ve eğitim kurumu, basın yayın kuruluşu, il belediyesi ve ilçe belediyeleri dallarında da ödüllerin dağıtıldığı törende  “Yerel Yönetime Bağlı Kurum” dalında da ASKİ Genel Müdürlüğü “yılın en iyisi” seçildi. EYPASAD’ın düzenlediği yarışmada jüri üyeleri, EGO Genel Müdürlüğü’ne ise jüri özel ödülünü verdi. ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç ödülünü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Birol Ekici’den alırken, EGO Genel Müdürü Ömer Ulu’ya ödülünü Sakarya Üniversitesi Öğretim üyesi İzzet Kutluay verdi.