Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi’nin Adını Kullanarak Sahte Anketlerle Bölücülük Yapan Kişilere Dikkat !

03 Haziran 2010 Perşembe 09:34
Büyükşehir Belediyesi’nin Adını Kullanarak Sahte Anketlerle Bölücülük Yapan Kişilere Dikkat !

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, bazı art niyetli kişilerin özellikle Mamak bölgesinde Büyükşehir Belediyenin adını kullanarak, ev ev gezip anket yaptıkları, bu anketlerde bazı soruların yanı sıra “Alevi misiniz- Sünni misiniz?” şeklinde sorular sorulduğunun tespit edildiği belirtilerek, bu kişilerle belediyenin hiçbir ilgisinin bulunmadığı kaydedildi.
Açıklamada şöyle denildi:
“Vatandaşlardan gelen ihbarlar ve uyarılar sonucunda bazı art niyetli kimselerin ellerinde Büyükşehir Belediyesi’nin sahte Antetli kağıtlarıyla ev ev gezerek anketler yaptığı tespit edilmiştir.
Özellikle Mamak bölgesinde gerçekleştiğini tespit ettiğimiz bu sahte anketörlerin, vatandaşa yol, su hizmetleri gibi bazı soruların yanı sıra  “Belediye hizmetlerinden memnun musunuz?”, “Melih Gökçek’in hizmetlerini beğeniyor musunuz?”  ve asla Büyükşehir Belediyesi ile başka bir kurum ve kuruluş tarafından sorulmaması gereken, “Alevi misiniz, Sünni misiniz?” türünden bölücülük içeren sorular sordukları öğrenilmiştir. 
Ankara Büyükşehir Belediyesi ve yönetimini bölücülük yapıyormuş gibi bir izlenim verme amacı taşıyan bu art niyetli kimselerle ilgili belediyemiz Emniyet yetkililerine ve savcılığa konuyu iletmiştir.
Vatandaşlarımızdan ricamız, bu tür sorular sorulduğunda, gelen kişinin kimliklerini sormaları ve derhal belediyemizin Alo 153 numaralı telefonuna, ya da Polisin 155 numaralı telefonuna durumu bildirmeleridir.”