13 Nisan 2016 Çarşamba 16:13

Büyükşehir Belediyesi’nin Gıda Yardımları Aralıksız Sürüyor

gida_yardimi_2.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere sosyal destek kapsamında yaptığı gıda ve temizlik malzemesi yardımını, 1997 yılından bugüne kadar aralıksız sürdürürken, bu proje aynı zamanda Türkiye’deki birçok belediyeye de örnek oluyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da sosyal yardımlar kapsamında, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere sosyal yardım programına devam ediyor. Yaptığı gıda yardımlarıyla dar gelirli ailelerin yüzünü güldüren Büyükşehir Belediyesi, yapılan başvuruları ayrıntılı bir şekilde değerlendiriyor. Büyükşehir Belediyesi, gıda yardımı öncesinde yaptığı incelemelerle, yoksulluk sınırının altında olan vatandaşları, TÜİK yoksulluk sınırını baz alarak tespit ediyor. Ankara il sınırlarında yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde uzman kişiler tarafından yapılan incelemenin sonucuna göre gıda yardımında bulunuluyor.

İhtiyaç sahipleri, gıda ve temizlik malzemesi yardımı talebi için Etlik'te bulunan Osmanlı İş Merkezi, Çubuk, Sincan ve Siteler’deki ya da Büyükşehir Belediye Hizmet Binasındaki Halkla İlişkiler bölümündeki yardım irtibat noktalarına ulaşarak yardım başvurusunda bulunabiliyorlar. Yardım kaydı; kimlik fotokopisi ve muhtarlıktan temin edilen kişinin ihtiyaç sahibi olduğuna dair belge ve talep formuyla yapılıyor.