Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi’nin “Gülen Yüzü”…

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Yeni Hizmet Binasının Giriş Katında Bulunan Halkla İlişkiler Birimi, 33 Bankoda 300’e Yakın Görevlisiyle Başkentlilere Hizmet Veriyor -Binaya Gelen Vatandaşı Giriş Kapısında Karşılayan Halkla İlişkiler Uzmanları İlgili Bankoya Kadar Eşlik Edip, Yardımcı Oluyor -10’a Yakın Dilekçe Matikle Vatandaşın Elektronik Ortamda Dilekçesini Yazabildiği Birimde Ücretsiz Faks, Fotokopi Ve Çay İmkanları Da Sunuluyor

12 Kasım 2009 Perşembe 01:59
Büyükşehir Belediyesi’nin “Gülen Yüzü”…

1.gif

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi, belediyeye evrak teslim etmek, dilekçe bırakmak, soru sormak, yardım başvurusunda bulunmak ya da şikayetini iletmek isteyen vatandaşlara hızlı ve pratik çözümler sunuyor. Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binası giriş katında bulunan Halkla İlişkiler Birimi, özel eğitim almış uzman kadrosuyla Ankaralılara güler yüzlü hizmet veriyor.
Büyükşehir Belediyesi veya bağlı kuruluşları ASKİ ve EGO’da işi olan vatandaşlar, Halkla İlişkiler Birimi’ne girdikleri anda Danışma Masası’ndaki 10’a yakın personel tarafından karşılanıyor. Taleplerini buradaki halkla ilişkiler uzmanlarına aktaran vatandaşlar, bir personelin eşliğinde ilgili bankoya kadar götürülüyor. Burada yine halkla ilişkiler uzmanı bayanlar tarafından karşılanan vatandaşların işleri en kısa sürede hallediliyor.

-ÜCRETSİZ ÇAY, FOTOKOPİ, FAKS
Halkla İlişkiler Birimi’nde, Büyükşehir Belediyesi’nin 25 daire başkanlığı, Mavi Masa, EGO ve ASKİ’nin bankoları bulunuyor. Vatandaşların beklerken yararlandığı oturma bölümlerinin olduğu birimde ücretsiz çay, faks ve fotokopi hizmetleri de veriliyor. Dilekçelerini elektronik ortamda düzgün bir şekilde yazmak isteyen ya da hazırlıksız gelen vatandaşlar için ise 10’a yakın dilekçematik bulunuyor. Vatandaşlar bu cihazlara TC kimlik numarası, ad ve soyadlarıyla giriş yapıp, ilgili daire başkanlığını işaretledikten sonra, taleplerini yazıyor ve dilekçenin çıktısını alabiliyorlar.

-GÜNDE 3 BİNE YAKIN VATANDAŞA HİZMET VERİLİYOR
Birimin çalışmaları hakkında bilgi veren Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, “Bu bölüm belediyenin gülen yüzü” dedi. Üniversite mezunu 100’e yakın bayan halkla ilişkiler uzmanının özel eğitimlerden geçtikten sonra göreve başladığını anlatan Tekcan, “Personeli Başkan Melih Gökçek, bizzat kendisi sınavdan geçirdi. Aralarında iki dil bilenler de var” diye konuştu.
Yaklaşık 1 yıldır yeni binada hizmet verdiklerini kaydeden Tekcan, şöyle konuştu:
“Sistem artık oturdu. Günde 3 bine yakın vatandaş buradan hizmet alıyor. Amacımız vatandaşın yukarılara çıkmadan, birimleri dolaşmadan, zahmet çekmeden hizmet alması. Önceden belediye birimleri çok dağınıktı, birkaç daire başkanlığında işi olan vatandaş Ankara’nın dört bir yanında dolaşıyordu. Şimdi tek bir yerde tüm işlerini halledebiliyor. Vatandaş da bu uygulamadan dolayı çok memnun.”

-TÜM BELEDİYE BİR KATTA
Tekcan, vatandaşın başvuru yaptığı bankolar ve başvurularla ilgili de şu bilgileri verdi:
“AYKOME’de alt yapı ve Fen İşleri, Kültür ve Sosyal İşleri’nde hanım lokalleri, kültür etkinlikleri, kadın sığınma evleri, Sosyal Hizmetler’de yardımlar, engelli ve yaşlı kartları, temizlik ve bakım hizmetleri, gençlik merkezleri, Genel Evrak’ta dilekçeler, resmi evrakla ilgili hizmetler veriliyor. EGO, güzergah izinleri, vezneler, araç kiralama, otobüs işletme gibi bölümlere ayrılıyor. Bugünlerde paso başvurularıyla ilgili bir yoğunluk var. ASKİ’de tahsilat vezneleri var ve başvuruları kabul edip, havale ediyorlar. Mali Hizmetler en çok başvurunun olduğu bankolardan biri, bu yüzden personeli de fazla. Belediyenin 300’e yakın vergi kalemi buradan tahsil ediliyor. İmar-Şehircilik’e daha çok imar durumu sorgusu için başvurular yapılıyor . Emlak ve İstimlak’a gelen başvurular genelde kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili oluyor. Sağlık İşleri’nde ambulans talebi, katı atık ve halk sağlığı başvuruları çoğunlukta. Başkan Melih Gökçek’e gelen mektuplar, görüşme talepleri Özel Kalem bankosuna, iş başvuruları ise İnsan Kaynaklarına yapılıyor. Zabıta, İtfaiye, Çevre Koruma, Kent Estetiği, Sağlık İşleri, Etüt Proje ve Yapı-Kontrol de başvuruları kabul ediyor.”