Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN BİR İLK DAHA…

Ankara Büyükşehir Belediyesi ilk Elektrikli Otomobil Filosu’na Kavuşuyor

13 Aralık 2012 Perşembe 00:00
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN BİR İLK DAHA…

Ankara Büyükşehir Belediyesi ilk Elektrikli Otomobil Filosu’na Kavuşuyor

Büyükşehir Belediyesi ile Renault Arasında İmzalanan Protokol Doğrultusunda Yapılan 20 Elektrikli Otomobil Cumartesi (15 Aralık) Günü Yapılacak Törenle Hizmet Aracı Filosuna Katılacak

     Dünya’nın en büyük çevre dostu otobüs filosuna sahip olan Ankara Büyükşehir Belediyesi bu kez de bir ilke daha imza atarak Türkiye’nin ilk en büyük elektrikli otomobil filosunun sahibi oluyor.

     Renault Mais AŞ ile “Sıfır Salımlı İşbirliği Hazırlık Programı”na imza atan Büyükşehir Belediyesi, elektrik motorlu otomobillerden ilk 20 tanesini, 15 Aralık Cumartesi günü düzenlenecek törenle teslim alacak.

     Sosyal, kültürel, rekreatif ve şehir planlama alanında birçok projeyle Türkiye’ye örnek olan, başarıları uluslararası ödüllerle taçlandırılan Ankara Büyükşehir Belediyesi yine bir ilke daha öncülük ediyor. Büyükşehir Belediyesi, dünyanın diğer öncü şehirlerinde olduğu gibi çevre dostu elektrikli araçların Ankara’da da kullanımı ve yaygınlaştırılması konusunda Renault Mais AŞ ile yaptığı işbirliğinin sonuçlarını almaya başlıyor.

     Ankara’ya ilk elektrik motorlu araçları getirmeye ve gerekli şarj alt yapısını oluşturmaya yönelik “Sıfır Salımlı İşbirliği Hazırlık Programı” anlaşmasına imza atan Büyükşehir Belediyesi, 20 adet elektrik motorlu Fluence marka otomobili 15 Aralık Cumartesi günü düzenlenecek törenle teslim alacak.

     Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin araç filosuna katılacak yeni elektrikli araçların teslim töreni ANFA  - A Salonu’nda saat 11.00’da yapılacak.