Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN GİYSİ YARDIMI

Ankara Büyükşehir Belediyesi kömür, gıda ve ekmek yardımı yaptığı ihtiyaç sahiplerine, giyecek yardımında da bulunuyor.

24 Şubat 2014 Pazartesi 09:53
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN GİYSİ YARDIMI

- ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2008 YILINDAN BU YANA İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA, SOKAKTA YAŞAYANLARA, SIĞINMA EVİNDE KALANLARA, ŞEFKATEVİ MİSAFİRLERİNE GİYSİ YARDIMI YAPIYOR

- GİYSİ YARDIMI YILLARDIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN RUTİN BİR HİZMETİ OLARAK DEVAM EDİYOR


gys_yrdm.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi kömür, gıda ve ekmek yardımı yaptığı ihtiyaç sahiplerine, giyecek yardımında da bulunuyor.
Gıda, ekmek, kömür, eğitim yardımlarına başvuran ailelerden, ihtiyacı sahibi olanlar Giysi Merkezi’ne gelerek, bir mağazadan alışveriş yapar gibi kıyafetlerini seçebiliyorlar.
Merkezlerde erkek, kadın ve çocuklara yönelik olarak ayrılan katlarda her bir gruba ait 52 çeşit kıyafet bulunuyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi Ankaralılara kömür, gıda, ekmek öğrencilere bot, kaban ve kırtasiye yardımlarından sonra giysi yardımı da yapılıyor. Ayrıca sokakta yaşayan insanlara, Barınma Evlerinde kişisel temizlikleri yapıldıktan sonra Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı yeni kıyafetler dağıtılıyor. Sığınma evinde kalan ve evini apar topar terk etmek zorunda kalan pek çok kadına da giysi yardımı yapılıyor.
Giysi dağıtımı 3 ayrı merkezde yapılıyor. Büyük bir mağaza şeklinde dizayn edilen giysi dağıtım merkezlerinde ihtiyaç sahipleri özgürce seçim yapabiliyor. Merkezlerde, erkek, kadın ve çocuklara yönelik olarak ayrılan katlarda her bir gruba ait 52 çeşit kıyafet bulunuyor.
Giysi yardımının bir seçim promosyonu olmadığını kaydeden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vicdani bir sosyal sorumluluk projesi olarak geliştirilen ve Türkiye’ye örnek olan pek çok yardım projesi gibi giysi yardımlarının da yıllardır rutin bir hizmet olarak sürdürüldüğünü kaydettiler.
Giysi Yardım Merkezlerinde yer alan 52 çeşit kıyafet şöyle:
“Bayan hırka, bayan yelek, anne bluz, bayan tişört, bayan kumaş pardösü, kumaş etek, kumaş etek büyük beden, kot etek, bayan pijama takımı, bayan iç çamaşır takımı, bayan triko kazak, bayan manto, eşarp, erkek mont, erkek pantolon, erkek kot pantolon, erkek kanvas pantolon, erkek iç çamaşır takımı, erkek fanila, kemer, erkek gömlek uzun kollu, erkek pijama takımı, kaşkol, bere, eldiven takımı , eşofman takımı, erkek ayakkabısı, bayan ayakkabısı, çocuk eşofman takımı, çocuk pijama takımı, çocuk soket çorap, kız çocuk iç çamaşır takımı, erkek çocuk iç çamaşır takımı, çocuk kazak, çocuk kot pantolon, çocuk kadife pantolon, çocuk kanvas pantolon, çocuk tişört, çocuk (uzun kollu penye) sweatshırt, çocuk penye ikili takım, çocuk hırka, kız çocuk etek, erkek-kız çocuk gömlek (5-15 yaş), erkek tişört, erkek takım elbise, erkek kazak, bayan kumaş pantolon (17-50 yaş), bayan çorap, çocuk kabanı (2-8 yaş), çocuk külotlu çorap, bayan kot pantolon (14-50 yaş), erkek kısa kollu gömlek, çocuk ayakkabısı, spor ayakkabı”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN GİYSİ YARDIMI
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN GİYSİ YARDIMI
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN GİYSİ YARDIMI
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN GİYSİ YARDIMI