BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE İKİ AYRI ÇEVRE ÖDÜLÜ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hayat İçin Su Derneği (HAYSU) koordinatörlüğünde düzenlenen 1.Geleneksel Su ve Çevre Ödülleri programında iki ayrı çevre ödülüne hak kazandı.

28 Aralık 2013 Cumartesi 13:40
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE İKİ AYRI ÇEVRE ÖDÜLÜ

-18 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 16 İL BELEDİYESİ’NİN YARIŞTIĞI 1. GELENEKSEL SU VE ÇEVRE ÖDÜLLERİ PROGRAMINDA ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2 AYRI DALDA ÖDÜL KAZANDI

-AYRICA, ASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DE “EN ÇOK ALTYAPI YATIRIMI YAPAN İDARE” ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

2009- 2014 yılları arasında yerel yönetimler tarafından su ve çevre alanlarında yapılan yatırımların değerlendirildiği ve 18 Büyükşehir Belediyesi, 16 il belediyesi ve 18 sular idaresinin ayrı kategorilerde yarıştığı 1.Geleneksel Su ve Çevre Ödülleri programında Ankara Büyükşehir Belediyesi iki ayrı dalda ödül aldı.

12 farklı üniversitenin öğretim üyelerinden oluşan jüri heyetinin yaptığı değerlendirmeler sonucunda Ankara Büyükşehir Belediyesi “Çevreye En Çok Yatırım Yapan Belediye” ve “En İyi Atık Yönetimine Sahip Belediye” dallarında ödül almaya hak kazandı. Ayrıca, ASKİ Genel Müdürlüğü de “En çok Altyapı Yatırımı Yapan İdare” ödülüne layık görüldü.

Yarışma kapsamında büyükşehirler 5 kategoride, il belediyeleri 5 kategoride ve sular idareleri de 2 kategoride değerlendirilmeye alındı.

Hayat İçin Su Derneği (HAYSU) koordinatörlüğünde gerçekleştirilen“1.Geleneksel Su ve Çevre Ödülleri” töreni, 30 Aralık Pazartesi günü JW Marriot Oteli’nde yapılacak.