BÜYÜKŞEHİR ÇOCUK MECLİSİ'NDE SEÇİM HEYECANI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 20.dönem seçimlerinde çocuklar ve aileler, yeni bir seçim dönemi heyecanı daha yaşadı.

26 Kasım 2014 Çarşamba 13:39
BÜYÜKŞEHİR ÇOCUK MECLİSİ'NDE SEÇİM HEYECANI

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ 20. DÖNEM ÜYELİK SEÇİMLERİ 3 BİN 500 ÇOCUĞUN, 10 AYRI MERKEZDE KATILDIĞI OY KULLANMA VE OY TOPLAMA İŞLEMLERİYLE GERÇEKLEŞTİ

1995 yılında kurulduğu tarihten itibaren Ankaralı çocukların sesi olmayı devam ettiren Büyükşehir Çocuk Meclisi, her geçen yıl artan başvuru Çocuk Meclisisayılarıyla daha çok çocuğa katılım imkanı sağlayarak, Başkentli çocukların güçlü temsilcisi olmayı sürdürüyor.

-ÇOCUKLAR VE AİLELERDE TATLI HEYECAN

Yaklaşık 3 bin 500 çocuğun, 10 ayrı merkezde katıldığı oy kullanma ve oy toplama işlemlerinde her yıl olduğu gibi bu yıl ki seçim de çocukların heyecanına ve birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

Çocuk Meclisi’ne farklı okullardan katılan 9-14 yaş aralığındaki ilk ve orta öğrenimdeki çocukların, birbirlerini etkilemek ve oy toplamak için hazırladıkları pankartlar, afişler ve yaptıkları konuşmalar hem rakiplerinin hem de büyüklerin ilgisini çekerken, çocukların sürdürdüğü tatlı rekabet içerisinde ki halleri aileleri de hem heyecanlandırdı.

-BİRBİRİNDEN FARKLI TALEPLER

Bu yılki Çocuk Meclisi seçiminde, minik yüreklerin parlak fikirleri ortaya kondu. Savaşların son bulması, daha güzel bir gelecek için doğanın korunması, çocuk haklarının anlaşılması, sağlıklı bir gelecek için sigarayla mücadele edilmesi, çocuk hakları evrensel bildirisinin uygulanması için çaba gösterilmesi, çocuklarla iletişim için büyüklerin çocukları daha iyi dinlemesi gibi taleplerini dile getiren çocuklar, yine büyüklere örnek olacak fikirlerle ortaya çıktılar.

Çocuklar, “Büyük Projeler Parlak Fikirlerden Doğar”, “Büyüklerimize Bizi Anlatmak için Buradayım”, ,“Burada Biz de Yaşıyorsak Biz de Söz Sahibi Olalım” gibi slogan ve ifadelerle iddialarını ve önem verdikleri konuları dile getirdiler.

-150 ASİL ÜYE SEÇİLECEK

Tüm bölgelerden gelecek oyların sayılmasının ardından seçilecek 20. Dönem asil üyesi 150 çocuk,  30 Kasım Pazar günü yapacakları ilk toplantıda, Başkanlık Divanı’nı belirlemek için yeni bir heyecan daha yaşayacaklar.