Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Ağır Tonajlı Araçlara Sıkı Denetim...

-Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nca Yapılan Denetimlerde Tonaj Sınırına Uymayan Araçlara İşlem Yapıldı -Zabıta Daire Başkanı Ercan : “27 Araç Tonaj İhlali Nedeniyle Parka Çekildi. Denetimlerimiz Artarak Devam Edecek”

13 Mayıs 2010 Perşembe 02:56
Büyükşehir’den Ağır Tonajlı Araçlara Sıkı Denetim...

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nca ağır tonajlı araçlara yönelik denetimler devam ediyor. Zabıta Daire Başkanlığı Çevre Merkez Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde tonaj ihlali yaptığı belirlenen 27 araç otoparka çekildi.
Denetimlerle ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, oluşturulan 20 ekiple Ankara’nın tüm girişlerinde ve şehir merkezinde uygulama yaptıklarını söyledi. 
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı olarak işyerleri ile araç sahiplerine tonaj sınırlaması konusunda uyarılarda bulunduklarını kaydeden Ercan, “Büyükşehir Belediye Meclis Kararı gereğince ağır tonajlı araçların kullanımı konusunda nakliyecilere, kum ocaklarına, beton santrallerine, çimento ve alçı fabrikaları ile taş ocakları sahiplerine tebligat gönderdik” dedi.

2.jpg
Yapılan denetimler sonucu tonaj sınırını ihlal eden 27 aracın otoparka çekildiğini belirten Ercan, tonaj sınırlarını aşan araçlara verilen cezalarla ilgili olarak da peşin para cezası, encümen kararı gereğince 1-4 gün arası park cezası ve işyerini faaliyetten men cezası gibi hükümler uygulandığını söyledi.
-UYULMASI GEREKEN KURALLAR –
Araç ve işyeri sahiplerinin tonaj sınırlaması konusuna özen göstermesi gerektiğini ifade eden Mehmet Ercan, ağır tonajlı araçların yolları yıprattığını, asfalta zarar verdiğini anlattı. 
Moloz ,hafriyat, kum, mıcır kamyonlarının üzerlerini mutlaka branda ile örtmesi gerektiğini ifade eden Ercan, çift irsaliye kullanılmamasını söyledi. Ercan, “İnşaat sezonunun başlaması nedeniyle denetimlerimiz yoğunlaşarak devam edecek” dedi.